radyobir
radyobir

New York'un ortasına helikopter düştü

Amerika'nın en kalabalık şehirlerinden New York'ta bir özel helikopterin 54 katlı binanın çatısına zorunlu iniş yapmaya çalıştığı sırada meydana gelen kazada, helikopter pilotu 44 yaşındaki Tim McCormick yaşamını yitirdi.

11 Haziran 2019 09:01 | Güncelleme :11 Haziran 2019 09:09 | Kategori: Dünya

Kazada hayatını kaybeden McCormick'in tecrübeli bir pilot olduğu belirtildi. Helikopter kazasına New York'taki olumsuz hava koşullarının neden olduğu öne sürüldü.

Çarpmanın etkisiyle binanın çatısında yangın çıktı. Binanın tepesinden dumanlar yükseldi.

New York Valisi Andrew Cuomo, olay yerinde incelemelerde bulundu. Vali Cuomo kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ancak ilk belirlemelere göre helikopterin binanın çatı katına zorunlu iniş yapmaya çalıştığını söyledi.

Ancak inişin başarılı olmadığını ve helikopterin binanın çatı katına çarptığını, bu sırada binada bulunanların sarsıntıyı hissettiklerini aktardı. Daha sonra çıkan yangının kontrol altına alındığını binada kimsenin yaralanmadığını söyledi.

Her gün on binlerce turistin de ziyaret ettiği ünlü Times Meydanı'na oldukça yakın olan bölgede meydana gelen kazanın ucuz atlatıldığını belirtildi.


ABD Başkanı Donald Trump Twitter'dan paylaştığı mesajda kazayla ilgil bilgi aldığını belirtti, müdahale eden ekibe de teşekkür etti.

11 Eylül korkusu yaşandı

Kazanın ardından bina ve çevresinde çok büyük panik yaşandı. Kaza sırasında binada ve çevrede bulunan görgü tanıkları, 11 Eylül 2001’deki gibi bir terör saldırısıyla karşı karşıya kaldıklarını düşündüklerini belirterek büyük panik yaşadıklarını söylediler.

Kaza sonrasında 7. caddeye çıkan 51 ve 52. sokaklara New York Emniyet Müdürlüğüne bağlı terörle mücadele özel timleri yerleştirildi. Çevrede bulunan cadde ve sokaklar uzun süre trafiğe kapatıldı.

Olay yerine gelen New York Belediye Başkanı Bill de Blasio da düzenlediği basın toplantısında, kazada sadece helikopter pilotunun yaşamını yitirdiğini belirterek, "Daha kötüsü olabilirdi. Bizi Tanrı korudu. Ucuz atlattık” dedi.

Helikopterin 34. sokakta bulunan bir helikopter pistinden kalkıp, 7. caddedeki Fransız BNP bankasının bulunduğu binanın çatısına indiği sırada kazanın meydana geldiği belirtildi.

Helikopteri kullanan kişini sahibi olduğu öne sürüldü. New York Emniyet Müdürü James O’Neill, helikopter kazasıyla ilgili soruşturmanın kapsamlı olarak sürdüğünü kaydetti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI