radyobir
radyobir

New York'ta evlere marihuana servisi başlıyor

2021 yılın Mart ayında, New York'ta yaşanan yoğun tartışmalar sonrasında eyalet genelinde keyif amaçlı Marihuana kullanımı yeni bir yasayla serbest bırakıldı.

12 Aralık 2022 06:00 | Kategori: ABD

New York Eyalet Meclisi’nde kabul edilen yeni yasa çerçevesinde, 21 yaşın üstündeki New Yorklular'ın, marihuana satın alıp keyif amacıyla kullanabileceklerine, perakende dükkanlarda satılabileceğine, yüzde 13 vergi ödeyen herkesin beyanda bulunmak şartıyla evlerinde de yetiştirebileceğine karar verilmişti. Marihuana kullanımı yeni yasayla birlikte suç olmaktan çıkartıldı. Marihuana kullanmak ve dağıtmaktan hüküm giyen birçok kişi serbest kaldı.

Marihuana kullanımının serbest kalması sonrasında, yürürlüğe giren yeni yasa çerçevesinde belirlenen takvime göre, geçtiğimiz aydan itibaren perakende satış lisanslarının da verilmeye başlandığı açıklandı.

Perakende satış dükkanlarında marihuana satışıyla ilgili alınacak izinlerle ilgili yasal süreç sürerken, geçtiğimiz cuma günü alınan yeni kararla birlikte yetkililer, eve teslim Marihuana satışına izin verdiklerini, isteyenlerin online ya da satış izni verilmiş olan yerlerden, evlerine teslim edilmesi için Marihuana siparişi verebileceklerini açıkladı.

"Tıpkı restoranlardan yemek sipariş etmek gibi”

Yetkililer, yeni kararla ilgili belirledikleri kuralları da açıkladı. Marihuana satın alarak evlerine teslimatını isteyenler, online ya da telefonla sipariş verebilecekler. Marihuanayı evlerine getirecek teslimat görevlilerine müşteriler, sadece kredi kartı veya banka kartıyla ödeme yapabilecekler, teslimatta nakit ödeme yapamayacaklar.

Yetkililer, evlere teslimatı yapılacak Marihuana siparişlerinin tıpkı restoranların dağıtım için kullandığı araç ve yöntemlerle yapılabileceğini, teslimat için, bisiklet, scooter veya arabalar dahil diğer ulaşım araçlarının kullanılabileceğini, müşterilerin teslimat sırasında 21 yaşında veya daha büyük olduklarını gösteren bir kimlik göstermeleri gerektiğini kaydettiler.

Esrar Yönetimi Ofisi (OCM), New York eyaletinde yetişkinlerin keyif amacıyla Marihuana kullanımına yönelik satışını hızlı bir şekilde başlatmak amacıyla dağıtımıyla ilgilenen lisans sahipleri için bir de kılavuz yayınladı. Esrar Yönetimi Ofisi, Marihuana satışı için lisans sahibi girişimcilere satış için farklı seçenekler sunacağını açıkladı.

Satış lisansı verilen işletmelerin satışa başlamadan önce yasalara uygun olduğundan emin olmak için işletmelerinin mülkiyeti ve yatırımcıları hakkındaki bilgileri doğrulaması gerekeceği, bu ayrıntılar giderildikten sonra, lisans sahiplerinin ürünlerin evlere yönelik teslimatının başlatılacağı kaydedildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI