radyobir
radyobir

New York'ta polis kayıp Türk çocuk için alarma geçti

New York'un Long Island bölgesinin Farmingville kentinde yaşayan 12 yaşındaki bir Türk çocuktan önceki akşamdan beri haber alınamıyor.

15 Mart 2023 06:46 | Kategori: ABD

Mertcan Çakmak’ın önceki akşam ailesiyle birlikte oturduğu evden bisikletini alarak çıkması ve gece boyunca eve dönmemesi üzerine endişelenen ailesi sabah 05.45’te polis karakoluna giderek çocuklarının kaybolduğunu bildirdi.

Aile, kentin bağlı bulunduğu Suffolk County Emniyet Müdürlüğü’ne başvurdu. Polis, Mertcan’ı bulmak için alarma geçti.

Mertcan’ın fotoğraflı "Kayıp Çocuk” ilanları Farmingville kentiyle, yakınındaki kentlere gönderilerek gönüllüler aracılığıyla halka dağıtıldı. Bölge polisi her tarafta gönüllülerle birlikte Mertcan Çakmak’ı bulmak için aramalarını sürdürüyor.

Polise göre, bir hip-hop tutkunu olan Mertcan en son Farmingville'de Waverly Bulvarı'ndaki evinden bisikletiyle yırtık kot pantolon ve koyu renkli bir sweatshirt ile çıkarken görüldü. Dedektifler, Mertcan’ın Bronx bölgesine gitmeye çalışıyor olabileceğini öne sürdü.

New York’un Suffolk İlçesi Emniyet Müdürü Rodney Harrison düzenlediği basın toplantısında, evinden önceki gece ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamayan 12 yaşındaki Türk çocuk Mercan Çakmak’la ilgili ellerindeki son bilgileri paylaştı.

Emniyet Müdürü Harrison, Mertcan Çakmak’ın fotoğrafının yer aldığı "Kayıp Çocuk” el ilanlarını bizzat dağıttı. Harrison, "En önemli şey, bu fotoğrafı her yere dağıtmamız" dedi.

Bölgede şimdiye kadar aralarında çok sayıda çocuğun da bulunduğu 65 kayıp vakasının rapor edildiği belirtilirken, Emniyet Müdürü Harrison da,

"Suffolk County'deki diğer birçok kişi aylardır, hatta yıllardır kayıp” yorumunu yaptı. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI