radyobir
radyobir

NY'a gidenlere 3 gün karantina

New York Valisi Andrew Cuomo eyalete gelenlerin en az 3 tam gün karantinada kalmaları gerektiğini belirtti.

02 Kasım 2020 08:38 | Kategori: Dünya

3 günün ardından bu kişinin Corona testi olması gerekiyor. Test sonucu negatif çıkarsa eyalete gelen kişi karantinadan çıkabilecek.

Bu uygulama komşu eyaletlerden gelecekler için söz konusu olmayacak. Cuomo komşu eyaletleri Connecticut, Pennsylvania ve New Jersey olarak açıkladı. Vermont ve Massachusetts’in bu kapsamda olup olmayacakları netleşmiş değil.

Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi CDC’ye göre virüsün belirti göstermesi 14 günü bulabilir.

Bu arada Amerika genelinde Corona vaka sayısı hızla yükselmeye devam ediyor. Vaka sayısı 9 milyonu aşmış durumda. Yaşamını yitirenlerin sayısı da 240 bine yaklaşıyor.

Seçimlere çok az bir süre kala Demokrat başkan adayı Joe Biden Başkan Donald Trump’ın virüsle mücadelesini eleştiriyor.

Özellikle ülkenin ortabatı eyaletlerinde vaka sayısındaki hızlı artış birçok hastanenin kapasitesini zorluyor.

Bazı eyaletler yeniden çeşitli kısıtlamaları yürürlüğe koymuş durumda.

Yapılan anketler Amerikan halkının önemli bir bölümünün Corona konusunda Joe Biden’a Trump’tan daha fazla güvendiğini ortaya koyuyor.

Bu arada aşının ne zaman kamuoyuna çıkacağı da bir başka tartışma konusu.

Ulusal Sağlık Enstitüsü'nde Bulaşıcı Hastalıklar Merkezi'nin başındaki isim Dr. Anthony Fauci ilk doz aşının Aralık ya da Ocak ayında yapılabileceğini belirtmişti.

Aşının öncelikle sağlık çalışanları ve risk grubundakilere yapılması planlanıyor. Amerikan halkının geneline aşının yayılmasınınsa 2021'in bahar ya da yaz aylarını bulabileceği belirtiliyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI