radyobir
radyobir

NY'ta bakımevleri için yeni önlemler

ABD'nin New York eyaletinde yaşlı bakımevlerinin tamamına çalışanlara haftada iki kez test yapılması zorunluluğu geliyor. Açıklamayı Pazar günü Vali Andrew Cuomo yaptı. Bakımevleri ve huzurevleri Corona salgınının en hızlı yayıldığı yerler olarak biliniyor.

11 Mayıs 2020 08:13 | Kategori: Dünya

ABD’nin New York eyaletinde yaşlı bakımevlerinin tamamına çalışanlara haftada iki kez test yapılması zorunluluğu geliyor. Açıklamayı Pazar günü Vali Andrew Cuomo yaptı. Bakımevleri ve huzurevleri Corona salgınının en hızlı yayıldığı yerler olarak biliniyor.

Cuomo’nun açıkladığı önlemler arasında hastanelerin Corona hastalarının bakımevlerine dönmesine izin vermesini yasaklamak da var. Hastaların kaldıkları huzurevlerine ya da bakımevlerine dönmelerine yalnızca testlerinin sonucu negatif çıktığında izin verilecek. Cuomo bunun bir tavsiye değil, kural olduğu uyarısında bulundu ve tesislerin bu kurala uymamaları halinde lisanslarını kaybedebileceklerini söyledi.

Cuomo, eyalet genelinde ölü sayısının 9 Mayıs’ta 207’ye düştüğünü bildirdi. Bir gün önce bu rakam 226’ydı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI