radyobir
radyobir

O anne baba serbest!..

İzmir'de yalnız bıraktığı 5 çocuğundan 2'si yangında ölen anne-baba serbest bırakıldı, 'kundakçı' olduğu öne sürülen Kadir K., tutuklandı. Alevlerden kurtulan 3 kardeş korumaya alınırken, anne Arife Ç. ifadesinde "Kızım bakar diye çocukları bıraktım. Geç olunca dönmedim" dedi. Yangından sonra taburcu edilen çocukların olayın ardından "Evimizi sakallı biri yaktı" demesi üzerine polis çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Bir kişi gözaltına alındı.

08 Aralık 2015 06:30 | Güncelleme :08 Aralık 2015 10:39 | Kategori:

İzmir'in Buca İlçesi Kuruçeşme Mahallesi’ndeki gecekonduda 9 yaşındaki Helin’le, 1 yaşındaki Emir’in feci şekilde hayatını kaybettiği olay iddiaya göre şöyle gelişti; Arife Ç., cumartesi akşamı 3 aydır ayrı yaşadığı eşi Ferhat Ç. ile boşanma şartlarını konuşmak için 25 kilometre uzaktaki Menderes’teki evine gitti. Anne gece eve dönmedi. Beş çocuğun yalnız kaldığı evde saat 05.00 sıralarında yangın çıktı. 4 yaşındaki A., 5 yaşındaki A. ve 7 yaşındaki B. alevlerin sardığı evden çıkmayı başardı. 3 kardeş yürüyerek 100 metre mesafedeki hastaneye gitti. Komşuların aramasının ardından yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, çatısı çöken evin dipteki odasında 9 yaşındaki Helin ile 1 yaşındaki Emir’in cansız bedenine ulaştı.

"2 YILA KADAR HAPİS..."

Yangın sırasında evde bulunmayan anne Arife Ç., acı haberi iddiaya göre boşanmak üzere olduğu eşinin evinde aldı. Faciayla ilgili soruşturmayı yürüten polis, hastanede sinir krizleri geçiren Arife Ç. ile eşini gözaltına aldı. Çiftin, TCK 97. maddesindeki "Yaşı veya hastalığı dolayısıyla kendini idare edemeyecek durumda olan ve bu nedenle koruma ve gözetim yükümlülüğü altında bulunan bir kimseyi kendi haline terk eden kişi, 3 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılır” hükmüne dayanılarak gözaltına alındığı bildirildi.

"GEÇ OLDU DÖNMEDİM"

Anne Arife Ç.’nin ifadesinde ise "Çocuklara 9 yaşındaki büyük kızım Helin bakar diye bıraktım. Gece ise geç kaldığım için ablaları var diye dönmedim” dediği öğrenildi. Çift ile birlikte ‘kundaklama’ iddiasıyla gözaltına alınan ve suçlamayı reddeden Kadir K., işlemlerinin tamamlanmasının ardından önce savcılığa, ardından da tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Kadir K., tutuklanırken Arife ve Ferhat Ç., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Öte yandan, yangının çıkış nedeni itfaiye ekiplerin yaptığı incelemeden sonra hazırlayacağı rapor ile kesinlik kazanacak. Birikmiş borç nedeniyle elektriği kesilen evdeki yangının kullanılan mumlardan birinin devrilmesi sonucu da çıkmış olabileceği bildirildi.

"EVİMİZ YANDI YARDIM EDİN" DİYEREK HASTANEYE KOŞTULAR

Facianın yaşandığı evden kurtulan 7 yaşındaki B., 5 yaşındaki A. ve 4 yaşındaki A.’nın hastaneye tek başlarına gittiği ortaya çıktı. Bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedilen 3 kardeşin, telaşla yakındaki hastaneye girip görevlilere "Evimiz yandı. Yardım edin” dediği öğrenildi.

ÜÇ ÇOCUK YUVAYA YERLEŞTİRİLDİ

3 kardeşin, gittikleri özel hastanedeki tedavilerinin ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı çocuk yuvasına yerleştirildikleri bildirildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI