radyobir
radyobir

Öcalan gücünü kime kaptırdı?..

Ahmet Hakan'ın sunduğu CNN Türk'te yayınlanan 'Tarafsız Bölge' programına katılan Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek, çarpıcı yorumlarda bulundu.

10 Eylül 2015 10:21 | Kategori:

Zeyrek, herkesin merak ettiği 'Abdullah Öcalan neden PKK'ya dur çağrısında bulunmuyor?' sorusuna da cevap verdi.  

Ünlü gazeteci 7 Haziran seçimlerinden sonra Öcalan ve Kandil'in gücünü sivil siyasete kaptırdığını ve şimdi de o gücü geri almak için yoğun çaba harcadığını söyledi.

Zeyrek, "istihbaratçılar kendi analizlerinden yola çıkarak" böyle bir yorum yaptığını belirterek, şöyle konuştu:

"Öcalan'a gidildiğinde bir sonuç elde edilmesi lazım. Öcalan, 'Çatışmaları ve saldırıları kesin dediğimde kesmeyebilirler' endişesini taşıdığı için böyle bir çağrı yapmıyor. Öcalan devletle görüşüyor. Şu anda bunu bildiğimden söylüyorum."

Zeyrek, Öcalan'ın devlet heyetine yaptığı son açıklamada, "Ben bunlara dur desem durmazlar. Liderliğimi, önderliğimi tartıştırmam. O nedenle benden böyle bir şey beklemeyin" dediğini aktardı.

Deniz Zeyrek ayrıca 7 Haziran seçimlerinden sonra Öcalan ve Kandil'in gücünü sivil siyasete kaptırdığını, şu an o gücü geri almak için can siperane bir şekilde mücadele ettiğini de belirtti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI