radyobir
radyobir

Oğlu da babasının izinde

2013 yılının aralık ayında geçirdiği kayak kazası nedeniyle tedavi gören Formula 1'in efsane pilotu Michael Schumacher'in oğlu da başarılı bir sürücü.

04 Mart 2015 09:43 | Kategori: Dünya

Formula 1'in efsane Alman sürücüsü Michael Schumacher'in oğlu Mick Schumacher babasının izinden gidiyor.

Henüz 15 yaşında olan Mick Schumacher kariyerine Formula 4 takımlarından Van Amersfoort Racing’de başlayacak. İlk yarışına 25 Nisan’da Almanya’da çıkacak olan Mick Schumacher, Hollanda ekibiyle çıktığı test sürüşlerinde oldukça iyi derecelere imza attı. Mick, geçen yıl karting yarışlarında Avrupa ve Almanya şampiyonluğunun yanı sıra dünya ikinciliğinin de sahibi oldu. 15 yaşındaki genç pilotun bu performansıyla kısa sürede 17 yaşında Toro Rosso takımında yarışan Max Verstappen gibi Formula 1 pistlerine sıçraması bekleniyor.

Mick Schumacher, yarış kariyerinde babasını örnek aldığını ve onun için yarıştığını ifade ediyor.

Formula 1'de 7 kez dünya şampiyonluğu yaşayan rekortmen pilot Michael Schumacher, 2013 yılının aralık ayında kayak yaparken geçirdiği kaza sonrası uzun süre komada kaldı. Efsane pilotun tedavisine evinde devam ediliyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI