radyobir
radyobir

Öğrencilerin sınav heyecanı!..

Milli Eğitim Bakanlığı'nca liselere yerleştirmede bu yıl ilk kez uygulanan ve 8'inci sınıfa devam eden öğrencilerin isteğe bağlı girdiği merkezi sınavın başlamasıyla öğrenciler ter dökerken, aileleri de çocukları için dua etti.

02 Haziran 2018 05:41 | Güncelleme :02 Haziran 2018 10:50 | Kategori:

Milli Eğitim Bakanlığı'nca liselere yerleştirmede bu yıl ilk kez uygulanan ve 8'inci sınıfa devam eden öğrencilerin isteğe bağlı girdiği merkezi sınavın başlamasıyla öğrenciler ter dökerken, aileleri de çocukları için dua okudu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca liselere yerleştirmede bu yıl ilk kez uygulanan ve 8'inci sınıfa devam eden öğrencilerin isteğe bağlı girdiği merkezi sınav başladı.

İstanbul'da da öğrenciler, velileri ile sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri okullara geldi.

Sınav saatini heyecanla bekleyen öğrenciler, daha sonra kimlik ve arama kontrolünden geçerek sınav salonlarına alındı.

Adaylar içeriye girdikten sonra velilerin dışarıda heyecanlı bekleyişi başladı. Bazı veliler dua ederken bazıları da Kur'an-ı Kerim okudu. 



"Biz de çocuklar kadar heyecanlıyız"

Veli Dilek Yalçınkaya, kendilerinin de çocuklar kadar heyecanlı olduğunu belirterek, ''Çok çalıştılar, çok emek verdiler. Haklarında hayırlısı neyse o olsun.'' diye konuştu.

Tülfa Gödek ise sınava giren bütün çocuklara başarı dileyerek, ''Çok büyük emek harcadılar. Geçen yazdan beri çalışıyorlar. Çocuklara 5 tercih hakkı verilecek. Ama biz bunun 10'a çıkmasını temenni ediyoruz. Bakanlığımız bunla alakalı çalışma yapar. Biz de onlar kadar heyecanlıyız. Allah bütün çocukların gönlündeki nasip etsin.'' ifadelerini kullandı. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI