radyobir
radyobir

Oğuzhan'a 20 milyar teklif edildi

Beşiktaşlı yıldızlara her geçen gün bir talip daha çıkmaya devam ediyor.

12 Ekim 2017 10:42 | Kategori:

İngiliz ekiplerinden Crystal Palace ile Tottenham'ın golcü futbolcu Cenk Tosun'u istemesinin ardından bir başka Ada ekibi Arsenal, Beşiktaş'ın genç futbolcusuna talip oldu.

Arsenal 2008 yılında Hollanda ekibi AZ Alkmaar'ın altyapısından renklerine bağladığı Oğuzhan'ı 2012'ye kadar bünyseinde tutup 500 bin Euro'ya Beşiktaş'a göndermişti.

Zaman içerisinde 25 yaşındaki futbolcunun gelişimini takip eden Arsenal, Ozzie'nin hem Beşiktaş'taki performansı hem de Milli Takım'daki efektif oyununu yakından inceleyerek, yıldız oyun kurucuyu kadrosuna katmak için harekete geçti.

Önce kontratını yenileyecek 

20 Haziran 2018 tarihinde sözleşmesi sona erecek olan Oğuzhan, normal şartlarda ocak ayında sezon sonunda gitme koşuluyla başka bir kulüple ön protokol imzalayabilir.

Ancak Beşiktaş'a vefa borcunun olduğunu her defasında dile getiren Kaptan, kulübüne para kazandırmadan gitmek istemiyor. Bu nedenle ocak ayı gelmeden Siyah-Beyazlı ekiple yeni bir kontrat imzalayacak olan Ozzie, sözleşmesini uzattıktan sonra yut dışına gitmek için yönetimden izin isteyecek. Şu anda Alman futbol sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre 12 milyon Euro piyasa değeri bulunan Ozzie için Arsenal'in 20 milyon Pound öneride bulunacağı İngiliz basını tarafından iddia edildi.

Orta sahaları sık sakatlanıyor 

İngiliz basınına göre Arsenal Teknik Direktörür Arsene Wenger, sürekli sakatlanan orta saha oyuncuları Ramsey, Wilshere Cazorla ve Coquelin'den dolayı, yönetiminden bu bölgeye transfer yapılmasını talep etti.

Wenger'in Ozzie'yi hem tanıması hem gelişimini yakından takip etmesi bu transferin önünü açan başka bir faktör. Beşiktaş formasıyla 190 resmi maça çıkan Ozzie, son iki yıldaki şampiyonlukta büyük katkı sağladı. 25 yaşındaki yıldız, özellikle teknik direktör Şenol Güneş ile birlikte parladı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI