radyobir
radyobir

Oğuzhan'a ceza verilecek mi?..

Beşiktaş'ın Kasımpaşa karşısında aldığı şok yenilginin ardından Oğuzhan'ın fotoğraf karelerine yansıyan ve sosyal medyada tartışma konusu olan hareketi gündemi meşgul ederken gözler TFF Hukuk Müşavirliğine çevrildi...

05 Nisan 2016 14:25 | Kategori:

Fenerbahçe camiasının orta parmak işareti yaptı iddiasıyla sevk beklediği hareket için talimatların mevcut görüntü ve fotoğraf karesiyle Oğuzhan için sevkin mümkün olmadığı belirtildi.

FIFA talimatlarında görüntüden sevk konusundaki kriterlere göre Oğuzhan için mevcut görüntülerle sevk gerekmezken TFF Hukuk Müşavirliğinin gerek gördüğü takdirde yayıncı kuruluştan ek görüntü talep edebileceği ifade edildi.

FIFA'nın "Tv kanıtı" başlıklı 948 sayılı sirkülerinde yayıncı kuruluşun görüntülerini "ikincil dereceden kanıt" olarak kabul etmesine karşılık, FİFA "oyun içinde ciddi ihlaller, fiziksel yaralanma ve sertlik, adil oyunun ciddi bir şekilde ihlali ile ırkçı yorum veya davranışlar" konusunda yayıncı kuruluşun görüntülerinin "ilave delil" olabileceği vurgusu yapıyor.

Hem FİFA hem de TFF talimatlarına göre Oğuzhan konusunda ortadaki mevcut görüntülerde yapılan hareketin "tartışılır" olması bu olayı delil olmaktan uzaklaştırırken, geçmişte benzer olaylarda (Volkan Demirel'in Soma'da oynanan Süper Kupa maçında G.Saray tribünlerine yaptığı iddia edilen benzer hareket) gibi konularda TFF Hukuk Müşavirliğinin sevke gerek görmemesi Beşiktaşlı futbolcu konusunda sevk ihtimalini zayıflattı.

TFF Hukuk Müşavirliği, özellikle sosyal medyayı meşgul eden olayla ilgili yayıncı kuruluştan ek görüntü istemesi ve bu görüntülerden "tartışmasız bir şekilde" Oğuzhan'ın iddia edilen bu hareketi yaptığına kanaat getirmesi halinde futbolcuyu sportmenliğe aykırı veya hedef kişi belliyse hareketten sevk edebilir. 

Ancak TFF ve FİFA talimatlarına göre Oğuzhan için sevk tehlikesi görünmemesinin yanında futbolcunun iddia edilen haraketi yapmasına karşılık başta hedefteki oyuncu Omeruo ve diğer hiç bir oyuncunun Oğuzhan'a bu konuda karşılık vermemesi de sevk ihtimalini uzaklaştıran bir başka detay oldu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI