radyobir
radyobir

Olcay Şahan'dan bomba gibi sözler...

Beşiktaş formasıyla yıldızını parlatan ve artık Trabzonspor'un vazgeçilmezi olan Olcay Şahan'dan flaş sözler...

06 Eylül 2018 12:53 | Kategori:

Trabzonspor'un tecrübeli futbolcusu Olcay Şahan, Milli takımdan, Galatasaray galibiyetine, Burak Yılmaz'dan takımın genç yıldızları Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür'e, Mesut Özil'in Almanya Milli Takımı'nı bırakmasına kadar birçok konuda Demirören Haber Ajansı'na (DHA) açıklamalarda bulundu. İşte Olcay Şahan'ın olay sözleri...

- Bundan sonra Milli takımda yer alacağımı düşünmüyorum. Aslında milli takımı sonlandırdık diyebilirim. Yani bakacak olursak orada yaş ortalaması 22 olan bir grup var. Böyle bitsin istemezdim ama bitti diyebilirim. Bir sonraki Milli araya 1 aylık bir süreç var. Bu arada bizim de 4 maçımız var. O maçlarda 5 gol atsam da gitmeyeceğimi bildiğim için Milli takım kapısı kapandı diyebilirim.

- Mesut Özil'in yaşadıkları üzücü ama yaptığı çok doğru. Sonuçta kendini ezdirmedi ve nerenin evladı olduğunu gösterdi. Ben Türk'üm dedi. Dünya şampiyonasında gruptan çıksalardı kimse konuşmayacaktı. Bizim ülkemizde de var bu kazanırken kimse sesini çıkartmıyor. Kaybedince hemen bir günah keçisi çıkartılıyor. Burada da Mesut oldu. Yani Mesut içinde çok büyük bir zarar olduğunu düşünmüyorum. Futbol olarak bakarsak Almanya Milli Takımı çıkışı değil bir düşüşü var. Bu yüzden de Mesut'un çok bir kaybı olduğunu düşünmüyorum.

- Galatasaray maçını kazanacağımızı biliyorduk. Aslında çok iyi bir hazırlık dönemi geçirmiştik. Ancak ilk maçta istediğimiz skoru alamadık. Sonrasında evimizde Sivasspor'a karşı güzel bir galibiyet aldık. Bir sonraki hafta ise Ankaragücü maçından beraberlikle ayrıldık. Galatasaray'a karşı güzel bir galibiyetle sezona normal başladık diyebilirim. Tabii ki hedefler yüksek, daha iyi olabilir bunun için de elimizden geleni en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. Galatasaray maçını kazanacağımıza inanıyorduk. Güzel bir taraftar desteği vardı. Bu destek umarım gelecek maçlarda da devam eder. Biz de galibiyetlerimize devam ederiz.

- Ünal hoca yaklaşımını sahaya yansıtıyor. İlk maç dışında bakarsak her maçtan maça daha coşkulu daha iyi bir Trabzonspor görüyoruz. Oyuncularla hocanın arası iyi olmasa gerçekten böyle bir şey olamaz. O yüzden hocamız bizlere çok iyi hisler veriyor. Bizimle arası çok iyi. Sadece bir hoca değil yeri gelince ağabey veya kardeş olabiliyor. İstediğin gibi hocayla görüşebiliyorsun. Bir sıkıntın olduğunda yanına gidebiliyorsun. Bazı hocalar vardır yanına yaklaştırmaz ama Ünal hoca öyle biri değil. İstediğin zaman gidip derdini anlatabiliyorsun. Her şeye de çözüm bulabilen biri. O yüzden de takıma pozitif bir katkısı var. Bunu da zaten sahaya yansıtıyor.

- Burak ağabey bizim futbolcumuz, Trabzonspor'un futbolcusu. Takım içinde çok sevilen bir insan. İyi ki de takımda kalmış. Onun gibi biriyle aynı takımda futbol oynamak herkes için gurur vericidir. O yüzden de Burak Yılmaz gibi bir marka bir futbol karakterinin burada olması bizi mutlu ediyor.

- Bu ülkede Şenol hocayı tartışanların futboldan anlamadıklarını düşünüyorum. Sonuçta son 3 sezonda 2 şampiyonluk yaşamış bir hocayı tartışmazsın. Türkiye'nin tarihinde yaşamış, Türkiye'yi dünyada temsil etmiş, dünya 3'üncüsü yapmış bir hocayı tartışmak kolay. Tabii ki herkes herkesle çok kolay tartışır, hemen kötülemeye çalışır. Başarıyı elde ettiysen kıskananlar çoktur. O yüzden de yanlış buluyorum ama Şenol hoca da büyük bir hoca bunlara umursamıyordur. Kendi yolunu çiziyordur ve başarılı olacağını da biliyorum.

- Yusuf ve Abdülkadir çok sevdiğim kardeşlerim. Avrupa'da oynamalarını çok isterim. Çünkü en iyi takımlarda oynayabilecek potansiyele sahipler. Bir futbolcu olarak Almanya'da oynadığım için göz önünde bulundurabiliyorum. Onların sıradan bir takımda değil. Avrupa'da çok üst düzey takımlarında oynayabileceklerini bildiğim için onlara gelecek sezon Avrupa'da oynamalarını tavsiye ediyorum. Futbolcu olarak Trabzonspor için çok büyük bir kayıp olabilir ama maddi olarak kulübe çok büyük bir kar sağlayacaktır. Trabzon'un çocuklarının kulübünü Avrupa'da temsil etmesi Trabzonspor için çok büyük bir gurur olacaktır.

- Ben Kolbastı'yı çok seviyorum. Arkadaş ortamım da var. Düğünümde de oynadım. Türkçe şarkıları çok severim. Düğünlerde oynamayı da çok severim. İnternetten bakıp kendi kendime öğrendim. Trabzon'a geldiğimde de kafama koymuştum. Dedim ki 'kimse bilmiyor benim Kolbastı oynayabildiğimi güzel bir galibiyet sonrası Kolbastı oynarsam herkesi bir daha coştururum.' Galibiyetlerden sonra da devam edecektir tabii ki.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI