radyobir
radyobir

Ölüm tarihini söylüyor

Kullanıcıların sisteme girdikleri veriler çerçevesinde ne zaman öleceklerini tahmin eden bir uygulama geliştirildi. Uygulamayla, kullanıcıların daha sağlıklı bir yaşama teşvik etmek amaçlanıyor

03 Kasım 2014 12:44 | Kategori: Dünya

İnsanları daha sağlıklı bir yaşama teşvik etmek için tasarlanan 'Deadline' isimli akıllı telefon uygulaması, kullanıcılarının öleceği günü tahmin ediyor.
Uygulama, ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın ‘HeatlhKit’ isimli uygulamasındaki istatistikleri kullanıcılara sorulan sorularla birleştirerek tahmini bir ölüm günü belirliyor.
Deadline, doğum tarihinden günlük hareket aktivitelerine, uyku düzeninden kişinin sigara kullanıp kullanmadığına kadar çeşitli sorular sorarak kişinin öleceği günü ortaya çıkarıyor ve geri sayıma başlıyor. Deadline, şu an için sadece iOS işletim sistemi ile çalışan akıllı cihazlarda kullanılabiliyor. iOS platformları için 0,99 dolardan satılan uygulamayla, kullanıcıları daha sağlıklı bir yaşama teşvik etmek amaçlanıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI