radyobir
radyobir

Ölümler arttı!.. Hükümet eleştiriliyor!..

Sosyal mesafe ve gönüllü karantina gibi uygulamaların en esnek seviyede tutulduğu İsveç'te Corona virüsü vakaları 6 bine, can kaybıysa 333'e yükseldi. Avrupa başta olmak üzere dünya genelinde birçok ülkede işletmeler, okullar ve fiziksel yakınlık gerektiren birçok alan kapatılırken İsveç hükümetinin önlemleri hala esnek tutuyor olması eleştirilerin hedefi oluyor.

04 Nisan 2020 10:56 | Kategori: Dünya

Mart ayının sonunda yaklaşık 2 bin 300 akademisyen hükümete ‘‘durumun kontrol altına alınması” çağrısında bulundu. Akademisyenler ortak imzaladıkları çağrı mektubunda, "Durum üzerinde kontrolu ele almak zorundayız. Kaosa sürükleneceğimiz bir duruma doğru ilerleyemeyiz. Hiç kimse bu yolu denemedi. Peki, bilgi dahilinde bir ortak karar olmaksızın, biz bunun ilk testini neden İsveç’te yapıyoruz?” ifadelerini kullandı.

Eleştirilerin odağında olan İsveç hükümeti, sosyal hayatı ve ekonomik faaliyetleri durdurmadan, daha çok virüsü kapanların tedavi ve kontroluna ağırlık verilen bir politika izlemeyi tercih ediyor.

Ülkede mağazalar, restoranlar, diğer tüm küçük işletmeler hala açık ve hayat genel hatlarıyla aynı şekilde devam ediyor. Lise ve üniversitelerde internet üzeri eğitime geçildi. Ancak ilk ve orta okullar hala açık ve öğrenciler eğitime okullarda devam ediyor.

Sosyal faaliyetler alanındaysa önlem olarak 50 kişiden fazla insanın bulunduğu etkinlikler yasaklandı.

Vaka ve can kayıplarının İsveç’te en çok yaşlıların bulunduğu huzur evlerinde kaydedilmesi de dikkat çekiyor.

Başbakan Stefan Lofven, bir basın toplantısında, salgın kaynaklı vaka ve ölümlerin artıyor olmasının ülkedeki önlemlerin yetersizliğinin bir işareti olup olmadığı sorusuna, "Öyle olduğunu düşünmüyorum. Avrupa genelinde de zaten durum aynı. Biz baştan beri söylüyoruz, durum iyileşmeden önce çok daha kötü bir hal alacak,” şeklinde yanıt verdi.

Diğer taraftan İsveç Sağlık Ajansı’nın aktardıklarına göre, ülkede Corona virüsü kaynaklı günlük ölüm ortalaması şu an 25 ila 30 arasında.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI