radyobir
radyobir

Ömer Toprak'tan şok açıklamalar!..

Leverkusen'de forma giyen Ömer Toprak gündem yaratacak açıklamalarda bulundu. Fatih Terim tarafından A Milli Takım'a davet edilmesine rağmen gelmeyen Ömer Toprak, gelmeme nedenini Alman basınından Süddeutsche Zeitung'a açıkladı.

26 Mart 2015 13:22 | Kategori:

Ömer Toprak, ""Bu şartlar altında Türkiye'de oynamam mümkün değil. Gerçekten çok korktum. Gökhan Töre kariyerimle ve hayatımla oynadı. Sahaya çıktığım zaman tüm takım arkadaşlarıma güvenmeliyim. Eğer güven eksikliği varsa, hiçbir şeyin anlamı olmaz" diye konuştu.

Hakan Çalhanoğlu’nun daveti kabul etmesini de değerlendiren Ömer Toprak, "Bu Hakan’ın seçimi ve kararı. Benim kararım da beni ilgilendirir” ifadelerini kullandı.

"GÖKHAN BENDEN ÖZÜR DİLEDİ AMA..."

Yaşananların ardından Gökhan’ın kendisinden özür dilediğini kaydeden 25 yaşındaki Ömer, "Böyle bir mesele tek seferlik küçük bir özürle çözüme ulaşmaz. Töre kariyerimle ve hayatımla oynadı" diye konuştu. Terim’in, Bayer Leverkusen ile Atletico Madrid arasında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi maçında Leverkusen’e yaptığı ziyarette bu konunun gündeme gelmediğine değinen Ömer, "Ben oyuncuyum ve talepler getiremem. Ancak bu konunun konuşulmasını tabii ki isterdim" değerlendirmesinde bulundu.

"KARARIMI, HAKAN ÇALHANOĞLU DA DESTEKLİYOR"

Almanya’daki hazırlık kampında Hakan Çalhanoğlu ile Gökhan Töre’nin ısınma hareketlerini yan yana yapmalarını da değerlendiren Ömer, "Bu, Hakan’ın kararı. Benimki de benim. Bayer Leverkusen yönetimi, Hakan Çalhanoğlu ve benim aldığım kararı da destekliyor" ifadelerini kullandı.
"Sahaya çıktığında tüm takım arkadaşlarımın güvenine ihtiyacım var. Bu olmazsa bir anlamı yok" diyen Ömer Toprak, milli takımdan Nuri Şahin ve Olcay Şahan ile görüşmeye devam ettiğini de belirtti.

Almanya 19 Yaş Altı Takımı ile 2008’de Avrupa şampiyonluğu yaşadığını hatırlatan Ömer, aynı yıl 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Almanya ile Türkiye arasında oynanan maçta ise Türkiye için heyecan duyduğunu söyledi.

Ay-yıldızlı formayı 2011 yılında giymeye başlayan Ömer Toprak, son yaşananların ardından kararından pişmanlık duyup duymadığına ilişkin, "DFB (Almanya Futbol Federasyonu) adına oynama şansım az olmamasına rağmen bilinçli bir kararla Türkiye’yi seçtim. Bugün de düşündüklerim, o dönemle aynı. En derinimde kendimi Türk olarak hissediyorum" ifadelerini kullandı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI