radyobir
radyobir

Önce oğullarını öldürdüler, sonra ambülans faturası gönderdiler

ABD'de 2014 yılında polis tarafından öldürülen 12 yaşındaki Tamir Rice'ın ailesine, vurulan oğullarını hastaneye götüren ambulansın parasını ödemedikleri gerekçesiyle dava açıldı.

11 Şubat 2016 08:08 | Güncelleme :11 Şubat 2016 15:38 | Kategori: Dünya

Cleveland’da 22 Kasım 2014’te silahlı bir kişi görüldüğü ihbarı üzerine polis, 12 yaşındaki siyah genci vurarak öldürmüştü. Ambulansla kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Tamir Rice’ın elindeki silahın ise oyuncak olduğu ortaya çıkmıştı.

​Kent konseyi, olaydan 15 ay sonra Rice ailesine ambulansın parasını ödemeleri için dava açtı. Ambulans ve ilkyardım giderleri için 500 dolar ödemesi istenen ailenin avukatı Subodh Chandra, "Kendi polisi 12 yaşındaki Tamir’i katlettikten sonra yetkililerin aileye bir fatura göndererek ortaya koyduğu duyarsızlık ve düşüncesizlik gerçekten nefes kesici” ifadesini kullandı.



KATİLİ CEZA ALMAMIŞTI

Tamir'i öldüren beyaz polis memurunun cezasız kalması üzerine bölgede onlarca kişi sokağa dökülmüştü.

Tamir’in de aralarında bulunduğu çok sayıda siyah gencin polis tarafından vurularak öldürülmesi, ülke çapında siyahların ayaklanmasına yol açmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI