radyobir
radyobir

Onur yürüyüşüne polis müdahalesi

Taksim Meydanı'ndan Galatasaray Meydanı'na kadar olan güzergahta bugün saat 17.00'de yapılması planlanan 23. LGBTİ Onur Yürüyüşü öncesinde polis müdahalesi başladı. Biber gazı ve tazyikli suyla yapılan müdahalede gözaltılar olduğu iddia ediliyor. Bu arada yürüyüşe destek veren CHP'li ve HDP'li bazı milletvekilleri, polis barikatının önünde el ele tutuşup zincir yaparak, müdahaleyi önlemeye çalıştı.

28 Haziran 2015 17:29 | Kategori:

Taksim Meydanı'na onlarca otobüsle çevik kuvvet polisleri getirildi. Meydan ve çevresinde çok sayıda TOMA'nın da güvenlik önlemi aldığı görüldü. Meydandan İstiklal Caddesi ve Sıraselviler Caddesi'nin girişine polis tarafından önlemler arttırıldı.

Polis ekipleri "İstiklal Caddesi'ni boşaltın yoksa müdahale edilecek" anonsu yaptı. Bu anons sonrasında polis müdahalesi başladı.

Çevik kuvvet ve sivil polisler, grupları Taksim Meydanı ve Gezi Parkı’ndan uzaklaştırdı. Bir grup da İstiklal Caddesi’nde toplanarak Taksim Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Önce ’dağılın’ uyarısında bulunan polis, daha sonra gruba tazyikli su sıkarak müdahale etti. Boyalı top mermisinin de kullanıldığı müdahale sonucu bazı göstericiler ara sokaklara dağılırken, bazı göstericiler ise işyerlerine sığındı. TOMA’nın önünde duran bir gösterici de polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

CHP'Lİ VE HDP'Lİ VEKİLLER ZİNCİR OLUŞTURDU

Bu arada HDP Milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu, Beyza Üstün ve Sezai Temelli ile CHP'li Mahmut Tanal, polis barikatı önünde zincir oluşturarak, müdahaleye engel olmaya çalıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI