radyobir
radyobir

Opera sezonu açıldı!..

İstanbul Devlet Opera ve Balesi yeni sezonu "Açılış Konseri" ile Kadıköy Süreyya Operası'nda açtı.

29 Eylül 2018 02:06 | Güncelleme :29 Eylül 2018 11:22 | Kategori: Kültür & Sanat

16. yüzyıldan 22. yüzyıla uzanan renkli bir repertuvar ile seyircisiyle buluşacak olan İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin yeni sezon teması "idealizm".

Buradan hareketle geçen yıl sahnelenen "Don Kişot" balesi Ekim ayı boyunca temsil edilecek. 2018 - 2019 adeta bir Don Kişot yılı olacak. Sadece balede değil operada, müzikalde, çocuk oyununda, konserlerde Don Kişot yer alacak! 



Bilindiği üzere 2018 ünlü İtalyan Opera bestecisi Gioacchino Rossini'nin 150 ölüm yıldönümü. Bu nedenle İstanbul Devlet Opera ve Balesi Açılış konserini Rossini'ye ayırdı. Konserde genç solistler ve orkestra bu ünlü bestecinin eserlerini yorumladılar.

Orkestrayı müzik direktörü Zdravko Lazarov’un yönettiği konsere Caner Akgün, Caner Akın, Ayşe Sinem Ekşioğlu, Nesrin Gönüldağ, Hale Soner, Elif Tekışık, Umut Tingür, Hande Soner Ürben, Gökhan Ürben ve Sevim Zerenağaoğlu solist olarak katıldı. Konserde koroyu ise Paolo Villa yönetti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI