radyobir
radyobir

Opera sezonu konserle açıldı

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, 2017-2018 sanat sezonunu harika bir konserle açtı!

25 Eylül 2017 15:41 | Güncelleme :25 Eylül 2017 16:39 | Kategori: Kültür & Sanat

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin (İDOB) sezon açılış konseri, 23 Eylül Cumartesi akşamı, Grand Pera Emek Sahnesi’nde, İDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Suat Arıkan’ın açılış konuşması ile başladı.

Giuseppe Verdi, Vincenzo Bellini, Gaetano Donizetti, Jules Massenet, Richard Wagner ve Richard Strauss tarafından bestelenmiş önemli opera eserlerinden bölümlerin seslendirildiği konser yoğun ilgiyle karşılandı.

Konserin solistleri ise İstanbul seyircisinin yakından tanıdığı soprano Evren Ekşi ile İstanbul Devlet Opera ve Balesi’ne yurtdışından yeni katılan soprano Hale Soner ve mezzo-soprano Barbora Fritscher idi. İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nı şef Roberto Gianola yönetti. 



ZORLU PSM İLE İDOB arasındaki sanatsal iş birliği Gala Konseri ile taçlanıyor

2017-2018 sezonunun Gala Konseri ise 12 Ekim Perşembe akşamı ZORLU PSM’de düzenlenecek.

ZORLU PSM ile İDOB arasındaki sanatsal iş birliğinin ilk ayağı olan konserde Georges Bizet, Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini, Gaetano Donizetti ve Vincenzo Bellini gibi önemli bestecilerin eserlerinden aryalar dinleyeceksiniz.

Deneyimli solistler Aylin Ateş, Murat Güney, Efe Kışlalı, Hüseyin Likos, Ayşe Sezerman ve Nazlı Deniz Süren’e şef Serdar Yalçın yönetimindeki İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşlik edecek. 



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI