radyobir
radyobir

Opera şöleni salı günü başlıyor!..

8. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, 13-23 Haziran 2017 tarihleri arasında operaseverlerle buluşuyor.

09 Haziran 2017 04:13 | Kategori: Kültür & Sanat

Festival kapsamında, Wolfgang Amadeus Mozart, Giuseppe Verdi, Charles Gounod gibi ünlü bestecilerin seçkin yapıtlarını izlemek mümkün olacak.

İki hafta sürecek festival, 13 Haziran Salı akşamı, Yekta Kara’nın sahneye koyduğu W. A. Mozart’ın ünlü eseri "Saraydan Kız Kaçırma” operası ile başlıyor.

Mozart’ın Türk-Osmanlı yaşayışından ve müzikalinden etkilenerek bestelediği eser, 13 – 14 - 15 Haziran akşamları, aralarında Çinili Köşk’ün de bulunduğu İstanbul Arkeoloji Müzeleri bahçesinde İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahneliyor. Orkestra Şefi Zdravko Lazarov.

Festival 17 Haziran’da Opera Yıldızları Konseri ile devam edecek. Doğumunun 100. Yılı nedeniyle, Türkiye’de operanın gelişmesine çok büyük katkıları olan, Ankara ve İstanbul Operası’nın kurucusu, Devlet Sanatçısı  Aydın Gün’ü anma niteliği taşıyan konserde Mersin ve Samsun Devlet Opera ve Balesi orkestrasını Selman Ada yönetecek. Konserde sopranolar Zerrin Karslı, Deniz Yetim, mezzo soprano Aylin Ateş, tenor Emrah Süzer, bas Şafak Güç, bariton Caner Akgün 
sahnede olacak.



William Shakespeare’in aynı adlı eserinden Giuseppe Verdi’nin bestelediği "Macbeth” Mersin DOB tarafından sahneleniyor. Zorlu Center Ana Tiyatroda izlenebilecek eserin Orkestra Şefi Nathalie Marin.

23 Haziran 2017 akşamı Festival Charles Gounod’nun "Faust” operası ile kapanacak. Eserin Orkestra Şefi Roberto Gianola. 



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI