radyobir
radyobir

Opera ve Bale resim yarışmasını kazananlar belli oldu

İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin, bu yıl 6. sını düzenlediği "Opera – Bale denince aklına ne geliyor" konulu , 7-11 yaş arası çocuklara yönelik olan resim yarışması'nın kazananları belli oldu.

20 Nisan 2018 18:15 | Kategori: Kültür & Sanat

Türkiye’nin dört bir yanından 4.000’in üzerinde resimle katılımın gerçekleştiği yarışmanın, Jürisinde  İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Suat Arıkan, İDOB ressamları Aytaç Armağan, Nurhan Altay, Adem Başpınar, ve ayrıca ressamlar  Fazilet Kendirci, Nebahat Karyağdı  yer aldı. 



İDOB  Müdürü ve Sanat Yönetmeni Suat Arıkan’ın yaptığı açıklamada; "Van’dan Trabzon’a, Mardin’den Erzincan’a, Rize’den Diyarbakır’a, Adana’dan Artvin’e, Gaziantep’den Ordu’ya, Zonguldak’tan Hatay’a çok çeşitli ilden, çok kaliteli resimler geldi,  yarışmanın değerlendirme süreci oldukça zorlu geçti. Opera ve bale sanatlarının, çocuklar üzerindeki etkileri ve dışa vurumları karşısında, hayret verici örneklerinin yanı sıra,  Diyarbakır’dan gelen, bir öğretmenin kaleme aldığı mektup , özellikle juriyi son derece etkiledi. Mektupta;  "öğrencisinin, hayatında hiç opera-bale izlememiş olduğu ve hatta resim malzemelerini bile bu yarışmaya katılabilmek için arkadaşından aldığı, yapmış olduğu  resimleri de,  bu çocuğun gözündeki heyecanı söndürmemek adına gönderdiği ” yazıyordu.  Yarışmanın 1.si Beren Alya Dulgar (İzmir) , 2.si Nicole Altuniş (Mersin), 3.sü Sena Sarıalioğlu (Trabzon)  olurken , Ayşenur Fidan (Diyarbakır) ve İdil Yay (İstanbul) ise mansiyon ödüllerine layık görüldü”



Sedat – Güzin Gürel Sanat ve Bilim Vakfı ve  İş Bankası’nın ödüller dağıtacağı yarışmanın ödül töreni, 22 Nisan 2018  Saat: 14.00’de Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde gerçekleşecek.



Dereceye giren ve sergilenmeye layık görülen 70 adet resim  , 22 Nisan – 19 Mayıs 2018 tarihleri arasında Süreyya Opera Fuayesinde sergilenecektir.



Dereceye giren resimlerden biri, her yıl olduğu olduğu gibi önümüzdeki senenin afişi olarak belirlenecek.



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI