radyobir
radyobir

Operasyona valilik izin vermemiş!..

PKK'nın saldırdığı Dağlıca'da askerin birkaç gün önce operasyon izni talep ettiğini ancak talebin Hakkari Valiliği'nce geri çevrildiği iddia edildi.

27 Mart 2015 09:40 | Kategori: Terör

PKK, önceki gün Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Dağlıca’daki üs bölgelerine iki kez havan ve ağır silahlarla taciz ateşi açtı. Türk Silahlı Kuvvetleri ise PKK’lı gruba 155 mm Fırtına Obüsü, 120 mm havanlar ve askerler tarafından açılan ateşle karşılık verdi.
CNN Türk’ün haberine göre taciz ateşine maruz kalan asker, ateş açan PKK’lı gruba operasyon yapmak için izin istedi ancak Hakkari Valliği’nin operasyona izin verilmedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, önceki gün açılan taciz atışları için "Dağlıca’da taciz ateşi oldu. Ancak bu, bu dönem yapılmış bir şey değil. Dönem dönem taciz atışı yapılmakta. Silahlı kuvvetlerimiz bu yapılan taciz ateşine misliyle karşılık vermektedir. Çözüm süreci devam edecektir, taciz atışları olursa da silahlı kuvvetlerimiz misliyle karşılık verecektir” dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI