radyobir
radyobir

Organları 4 kişiye umut oldu

Samsun'da beyin kanaması geçirip, kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 32 yaşındaki Azime Cezvekıran'ın organları, 4 kişiye umut oldu.

16 Haziran 2017 08:33 | Güncelleme :16 Haziran 2017 13:29 | Kategori: Yaşam

Samsun'da yaşayan Azime Cezvekıran, rahatsızlanıca, yakınları tarafından Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Beyin kanaması geçirdiği belirlenen Cezvekıran, yoğun bakım servisinde tedaviye alındı. Bu akşam saatlerinde Azime Cezvekıran'ın beyin ölümü gerçekleşti. OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü personelinin görüştüğü ailesi Azime Cezvekıran'ın organlarını bağışlama kararı aldı. Bunun üzerine yapılan operasyonla Cezvekıran'ın 2 böbreği ile 2 korneası alındı. Azime Cezvekıran'ın 1 böbrek ve 2 kornea Samsun'da organ bekleyen hastalara nakledileceği belirtilirken, 1 böbreği ise nakil için helikopter ambulansla Erzurum'a götürüldü.

Samsun Organ ve Doku Nakli Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Kamil Yakupoğlu, acılı aileye göstermiş oldukları büyük fedakarlık ve erdemli davranış için teşekkür ettiklerini belirterek, "Merhumeye Allah'tan rahmet diliyorum. Bağışlanan organlar ihtiyacı olan 4 hastaya ikinci bir hayat şansı verecek. Bu noktada aile çok önemli bir karar aldı" dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI