radyobir
radyobir

Orta saha yetersiz!..

Spor yazarları Fenerbahçe - Gaziantepspor maçı için ilginç yorumlarda bulundular:

26 Eylül 2016 12:12 | Kategori:

Uğur Meleke (Hürriyet)

Advocaat’ın Lens ve Volkan’dan defansif beklentisi yok, onlardan asist ve gol istiyor. Volkan her maç defalarca buluyor bu fırsatları. Ama henüz gol sayısı sıfır! Dün de Fenerbahçe oyun olarak üstün gözüktüğü halde skoru ikiye erken taşımadıysa nedeni bu. Ben Advocaat’ın yerinde olsam Van Hooijdonk benzeri eski bir Hollandalı golcüyü acilen teknik ekibime katar, forvetlere özel olarak gol vuruşu çalıştırırdım doğrusu.

Güntekin Onay (Vatan)

Emenike ile Volkan Şen gayretli ancak son derece müsrif ve beceriden yoksun bir futbol oynadılar. Maç uzun süre 1-0 gidip ardından Simon Kjaer’in hatası ile 1-1’e gelip böyle sonuçlansa 2-0’a gelmediği için fatura bu 2 oyuncuya çıkacaktı. Josef’ de Souza’nın kafa golü bu 3 oyuncuyu birden kurtarmış oldu.F.Bahçe’de sadece Volkan Şen biraz becerikli olsa yarım düzine gol atardı ancak sarı-lacivertliler az kalsın böylesine yetersiz bir ekip ile berabere kalıyordu.DICK Advocaat çok farklı kazanmaları gereken bu maçı neden böyle zorlanarak kazandıklarını sorgulamalı.

Gürcan Bilgiç (Sabah)

Volkan Şen'i ayakta alkışlayarak kulübeye yolcu eden tribünler, bu oyuncunun en az üç pozisyonda pas vermek yerine, şut aradığını gördüler elbet. Eğer tabeladaki denge bozulmasa, bütün eforuna rağmen bir numaralı sorumlu olacaktı Volkan Şen. Aslında; hala öyle...Fenerbahçe adına güzel olan, takım olarak önde baskıyı başarmaları ve ciddi şekilde fizik gücünde olan yükselme. Topu "kendilerinin" sanan iki oyuncu, Van Persie ve Salih Uçan'ın grubun içinde olmadığını konuşmuyoruz bile.

Erman Toroğlu (Sabah)

Sarı-lacivertlilerin bu orta saha yapısıyla başarılı olması zor. Ne yapacakları onların sorunu. Ama yarın biraz ciddi takımlarla oynayınca bütün hatalar gözükecek. Geçen hafta 2. Lig'e düşecek Kasımpaşa ile oynadılar, herkes methiyeler yazdı. Peki dün akşam ne oldu? Yine aynı görüntüler.Fenerbahçe Yönetimi'nin ne yapıp edip seyirciye çözüm bulması gerekir. Bu yönetim ve başkan bütün diğer taraftarları ve takımları Fenerbahçe'ye karşı bir cephe haline getirdiler. Aslında bunu yapmak büyük bir başarı! Kolay kolay kimse yapamaz. Hangi takım şampiyonluğa oynarsa diğer bütün takımlar onun yanında hareket edip, Fenerbahçe'ye cephe alıyorlar. Peki bu bir organize iş mi? Hayır. Bu, verilen saçma sapan beyanatlar ve ikili münasebetlerin sonucu. Olayı yalnız sahada ararsak çözemeyiz. Saha dışı da saha içine yansıyor.

Tayfun BAYINDIR (Milliyet)

Şanssızlıkla-beceriksizlik arasında kimilerine göre ince bir çizgi, kimilerine göre ise bir hayli fark vardır... Ben bir hayli fark olduğunu düşünenlerdenim. Volkan Şen’in kaçırdıklarının şanssızlıkla hiçbir alakası olamaz. Bu olsa olsa beceriksizliktir. Yeteneklerini bu kadar çok zorlayan ve gücünü hem kontrolsüz hem de boş yere harcayan son dönemlerde başka bir oyuncu hatırlamıyorum.

Faik ÇETİNER (Habertürk)

Rakip G.Antep’in ilk yarıdaki görüntüsünün özeti şuydu: "Ben defansif oyunu da defansif oyunu da beceremiyorum.” Kalesinde çok tehlike yaşayan, rakip kaleye gitmeyi beceremeyen G.Antep karşısında F.Bahçe maçı istediği gibi oynadı.
Düşünün; ilk yarıda kaleci Volkan Demirel’e ciddi tek top gelmedi. Rakibe orta alanda baskı kuramayan, çok pas hatası yapan G.Antep karşısında ilk yarıda sahanın tek hakimi F.Bahçe oldu.
F.Bahçe sağdan Van der Wiel ve Lens ile soldan da Hasan Ali ve Volkan Şen’in bindirmeleriyle rakibine nefes alırmadı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI