radyobir
radyobir

Oscar ödülleri sahiplerini buldu...

Oscar Ödülleri'nin 92 yıllık tarihinde ilk defa İngilizce dışındaki bir dilde çekilen bir film en iyi film ödülünü kazandı: Bong Joon Ho'nun yönettiği, Güney Kore yapımı Parazit filmi en iyi film, en iyi yönetmen ve en iyi uluslararası film kategorilerinde Oscar ödülünü kazandı.

10 Şubat 2020 05:27 | Güncelleme :10 Şubat 2020 08:14 | Kategori: Kültür & Sanat

Bu yıl 92. kez Akademi Ödülleri Los Angeles'taki Dolby Tiyatrosu'nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Gecenin en büyük sürprizi, en iyi film, en iyi yönetmen ve en iyi uluslararası film ödülünü Bong Joon Ho'nun yönettiği Güney Kore yapımı Parazit filminin alması oldu.

Böylece Oscar tarihinde ilk defa İngilizce olmayan bir film en iyi film Oscar'ını kazandı.

Filmin yapımcıları, en iyi film kategorisindeki ödülü kucaklarken bir tarih yazımına aracı oldukları için mutlu olduklarını söyledi.

Yönetmen Bong Joon Ho, aynı kategoride yer alan Martin Scorsese, Todd Phillips, Sam Mendes ve Quentin Tarantino gibi adayları geçerek ödülü kucakladı.

Parazit, en iyi uluslararası film kategorisinde de ödülü kazandıı; filmin yönetmeni Bong Joon Ho, ödülü İspanyol oyuncu Penelope Cruz'dan aldıktan sonra, "Artık bu gece içmeye hazırım" dedi.



İlk açıklanan ödül En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında oldu. Ödülün sahibi Once Upon a Time in Hollywood filmindeki performansıyla Brad Pitt.



En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülü sahibi Marriage Story filmiyle Laura Dern oldu.

En İyi Animasyon Film: Toy Story 4

En İyi Uluslararası Film ödülünün sahibi Güney Kore'nin Oscar'a aday gösterilen ilk filmi Parasite oldu.


92. Oscar Ödülleri'nde En İyi Kısa Belgesel Ödülü, Learning to Skateboard in a Warzone (If You’re a Girl) ile Carol Dysinger ve Elena Andreicheva'ya gitti
 
En İyi Özgün Senaryo: Parasite filmiyle Bong Joon Ho ve Han Jin Wo

En İyi Uyarlama Senaryo: Jojo Rabbit

En İyi Sinematografi: 1917 - Roger Deakins

En İyi Görsel Efekt: 1917

En İyi Film Kurgusu: Ford v Ferrari - Michael McCusker & Andrew Buckland


Oyuncu Natalie Portman, En İyi Yönetmen kategorisinde hiç kadın aday olmamasını kadın yönetmenlerin isimlerini taşıyan bir ceketle Oscar törenine katılarak protesto etti.
 
En İyi Makyaj ve Saç Tasarımı: Bombshell

En İyi Özgün Müzik: Joker - Hildur Guðnadóttir

En İyi Özgün Şarkı: (I'm Gonna) Love Me Again - Rocketman (Elton John & Bernie Taupin)



Bir gecede ikinci Oscar'ı kucaklayan Güney Koreli yönetmen Bong Joon-ho, 'En İyi Yönetmen' ödülünün de sahibi oldu. Bong, konuşmasında "En İyi Uluslararası Film Ödülü'nü aldıktan sonra 'bu kadar' deyip rahatlayabilirim diye düşünmüştüm" ifadelerini kullandı.

En İyi Erkek Oyuncu: Joker filmindeki performansıyla Joaquin Phoenix

En İyi Kadın Oyuncu: Judy filmindeki performansıyla Renee Zellweger

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI