radyobir
radyobir

Oscar tahminleri başladı

Bugüne kadar yüzde 75 oranında doğru tahminler yapan Harvard Üniversitesi, her sene olduğu gibi 'muhtemel Oscar kazananları' listesini yayınladı. Buna göre en iyi film yüzde 40 ihtimalle 'Birdman' olacak.

19 Şubat 2015 19:38 | Kategori: Kültür & Sanat

Hardvard Üniversitesi pazar akşamı Oscar kazanacak isimleri matematiksel olarak hesapladı. Sonuçlar şaşırtmadı.

Hardvard bu çalışmayı her sene Oscar öncesinde yapıyor ve tahminlerinde yüzde 75 oranında başarılı oluyor.

Üniversite adına açıklama yapan Ben Zauzmer, Oscar kazananlarını hesaplamak için özel bir matematiksel yöntem kullandıklarını söyledi.



Çalışmalara göre Julianne Moore "Still Alice" adlı filmle 'En İyi Kadın Oyuncu' Oscar'ını almaya diğer adaylara oranla yüzde 84 daha yakın. Daha önce 5 kez Oscar'a aday olan ancak hiçbirini kazanamayan Moore, Harvard Üniversitesi'ne göre bu kez şeytanın bacağını kıracak.



Stephen Hawking'in hayatını anlatan 'Her Şeyin Teorisi' filmindeki rolüyle Eddie Redmayne, yüzde 77.1 oranıyla 'En İyi Erkek Oyuncu' seçilecek. Redmayne'e en yakın aday, 'Birdman'de rol alan Michael Keaton'ın şansı ise sadece yüzde 13.8.



'Birdman' filmi ise yüzde 39.9 oranında 'En İyi Film' seçilebilir. En yakın rakibi 'Boyhood'un Oscar şansı ise yüzde 21.8 olarak belirlendi. Harvard'a göre aday olan diğer filmlerin şansı çok düşük.



Yönetmenlere gelince... Harvard bu konuda çok iddialı. Yüzde 55. 6 oranında 'Birdman' filmiyle Alejandro Gonzalez Inarritu'nun Oscar kazanacağını düşünüyor. Ancak eleştirmenlerin bu kategorideki favorisi 'Boyhood' ile Richard Linklater.



'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu' kategorisinde yüzde 84.7 oranıyla en şanslı isim, J.K. Simmons. Whiplash filmindeki rolüyle tanınan Simmons'ın Oscar'ı alacağına kesin gözüyle bakılıyor. 



Benzer bir şekilde 'Boyhood' filmindeki rolüyle Patricia Arquette'nin de 'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu' Oscar'ı şansı şüzde 82.2 olarak belirlendi.

DİĞER ADAYLAR

En İyi Uyarlama Senaryo dalında 'The Imitation Game' ile 'Birdman' yarışıyor. 'The Imitation Game' filminin oranı yüzde 66.3; Birdman ise yüzde 44.3

En İyi Animasyon dalında favori, yüzde 45.6 oranıyla How To Train Your Dragon 2

En İyi Görsel Efekt dalında Interstellar yüzde 50.5 oranla favori. En yakın rakimi Birdman'in oranı yüzde 38.6.

The Grand Budapest Hotel'in 'En İyi Tasarım', 'En İyi Kostüm Tasarımı', 'En iyi Saç ve Makyaj' dallarında ödül alması bekleniyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI