radyobir
radyobir

Konserde katliam: 58 ölü!..

ABD'nin Las Vegas kentindeki konserde silahlı saldırı dehşeti! 64 yaşındaki saldırgan Stephen Paddock, otelin 32. katından kalabalığın üzerine ağır silahla ateş açtı. Korkunç saldırıda ölü sayısı 58'e yükseldi. 500'den fazla yaralı olduğu açıklandı. ABD basını, saldırganın bir 'bölge sakini' olduğunu duyurdu. 10 silahlı saldırganın katliamın ardından intihar ettiği, Asya kökenli olduğu tahmin edilen arkadaşı Marilou Danley'in ise arandığı ifade edildi. Reuters, terör örgütü IŞİD'ın sosyal medya platformundan saldırıyı üstlendiği duyurdu. FBI ise saldırganın IŞİD bağının olmadığını açıkladı.

02 Ekim 2017 13:00 | Güncelleme :02 Ekim 2017 20:04 | Kategori: Dünya

Las Vegas'ta saldırı dehşeti! 64 yaşındaki emekli Stephen Paddock, otel odasında bulundurduğu 10 adet uzun namlulu silahla Mandalay Bay Otel'in 32. katından konser alanındakilere kurşun yağdırdı.

ABD'nin Route 91 Harvest isimli müzik festivalinde düzenlenen silahlı saldırıda ölü sayısı 58'e yükseldi. Yaralı sayısı ise 500'den fazla. Saldırganın intihar ettiği açıklandı.

Reuters, terör örgütü IŞİD'ın sosyal medya platformundan saldırıyı üstlendiğini duyurdu. FBI ise saldırganın IŞİD bağlantısı olmadığını açıkladı. 



Las Vegas Şerifi Joseph Lombardo, görgü tanıklarının yukarıdan ateş açıldığını belirtmesi üzerine saldırganın Mandalay Bay Oteli'nin 32. katında bulunduğunun belirlendiğini söyledi. Polisin, otelin 29. katından sonrasını boşalttığını belirten Lombardo, saldırganın bölge sakini olduğuna kaydetti.  

Lombardo, "Saldırganın tek başına hareket ettiğini düşünüyoruz. Yalnız kurt dediğimiz saldırgan türünden olduğunu sanıyoruz." diye konuştu. Las Vegas Polis Departmanından yapılan açıklamada, iki polis memurunun olay yaralandığı, bir polisin olayı hafif yaralarla atlatırken diğerinin durumunun ameliyat sonrasında stabil olduğu duyuruldu.



50'den fazla kişiyi katleden Stephen Paddock'un Las Vegas'ın 90 dakika dışında, 2015 yılında 400 bin dolara satın aldığı bir evde Marilou Danley ile birlikte yaşadığı aktarıldı. Avlanmayı çok sevdiği ve pilot lisansı bulunduğu aktarılan saldırganın geçmişte bir suç kaydı bulunmadığı açıklandı. 



DEAŞ ÜSTLENDİ, ABD DİKKATE ALMADI

Yetkililer terör örgütü DEAŞ'ın saldırıyı üstlenmesine ilişkin açıklamayı dikkate almadıklarını ancak saldırının DEAŞ ile ilgisi olup olmadığı konusunun araştırıldığını belirterek henüz doğrulanmadığını kaydettiler. ABD'li iki üst düzey yetkili, saldırganın biri terörist grupla bağının olmadığını söyledi. 

FBI ise daha sonra yaptığı açıklamada saldırganın DEAŞ bağlantısı olmadığını açıkladı. 



ABD TARİHİNDEKİ EN BÜYÜK KİTLE KATLİAMI!

Bu saldırı polisin ilk belirlemelere göre açıkladığı ölü sayısıyla, ABD tarihinde en fazla ölümle sonuçlanan kitlesel saldırı oluyor. Geçen yıl Orlando'da bir gece kulübüne düzenlenen saldırıda 49 kişi hayatını kaybetmişti.

Paddock'un büyük bir soğukkanlılıkla silahsız insanlara yönelik gerçekleştirdiği katliam, ABD tarihindeki en büyük kitle katliamı olarak kayıtlara geçti. 




 "YALNIZ KURT SALDIRISI"

ABD polisinden "Saldırganın tek başına hareket ettiğini düşünüyoruz. Yalnız kurt dediğimiz saldırgan türünden olduğunu sanıyoruz" açıklaması geldi. Polis, saldırıyı gerçekleştiren Stephen Padcock isimli adamın yanında bulunan Marilou Danley'in yakalandığını açıklandı. 



NELER YAŞANDI?

Saldırı, yerel saatle Pazar akşamı 22:30'da düzenlendi ve büyük paniğe yol açtı. Hayatını kaybedenler arasında konserde görevli olmayan bir polis memurunun da olduğu belirtildi. Yüzlerce kişi konser alanından kaçmaya çalışırken, kentteki diğer kişiler ise otellerde, kumarhanelerdeki restoranlarda ve diğer binalarda saklandı.



Saldırı nedeniyle uçuşları askıya alan Las Vegas'taki McCarran Uluslararası Havaalanı'nda uçuşlar yeniden başladı. Çok sayıda kişi de havalimanındaki konaklama yerlerine yönlendirildi.

TRUMP AÇIKLAMA YAPTI

ABD'nin Las Vegas kentindeki müzik festivalinde düzenlenen saldırıya ilişkin ABD yönetiminden ilk açıklama geldi. ABD Başkanı Donald Trump, Twittter üzerinden yayımladığı mesajında, "Las Vegas'taki korkunç saldırıda yaşamını yitirenlere ve ailelerine en içten taziyelerimi iletiyorum. Tanrı sizi kutsasın." ifadelerini kullandı.

NEVADA SİLAH KANUNLARININ EN RAHAT OLDUĞU EYALETLERDEN BİRİ

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter üzerinden yayımladığı taziye mesajında "Las Vegas'taki korkunç saldırıda hayatını kaybedenlere ve ailelerine en samimi başsağlığı dileklerimi yolluyorum. Tanrı sizi korusun!" dedi.

Nevada, ABD'de silah kullanımı ile ilgili yasaların en esnek olduğu eyaletlerden biri. Eyalette insanlar silah taşıyabiliyor ve silah sahibi olduklarını kayıt altına almaları gerekmiyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI