radyobir
radyobir

Otizm 'doğumdan uzun süre önce başlıyor'

Biliminsanları otizmin anne karnında başladığına ilişkin yeni kanıt olduğunu söylüyor. Yeni bir araştırmaya göre doğumdan uzun süre önce gelişmekte olan beyinde ortaya çıkan değişiklikler otizm belirtilerine neden olabiliyor.

31 Mart 2014 14:00 | Kategori: Sağlık

ABD'deki California Üniversitesi'nde araştırmayı yapan ekip bunun erken teşhis ve tedaviye olan ihtiyacın altını çizdiğini belirtti.New England Tıp Dergisi'nde yayınlanan çalışma beynin daha iyi anlaşılmasının otizmli çocukların yaşamlarını iyileştirmeye yardımcı olabileceği umutlarını arttırdı.

22 çocuk üzerinde inceleme

ABD'li biliminsanları iki ve 15 yaş arasında, otistik olan ve olmayan 22 çocuğun ölüm sonrası beyin dokularını analiz etti.

Araştırmada beynin dış kısmı olan korteksin iletişim kanallarına ve katmanlarının nasıl oluştuğuna bakıldı. kullanıldı.

Otistik olmayan çocukların sadece % 10'unda, otistik çocukların ise % 90'ında genetik anomaliler bulundu.

Uzmanlar sosyal ve duygusal iletişimle, dille ilgili beyin bölgelerinde değişikliklerin doğumdan uzun süre önce yerleştiğini söylüyor.

Erken teşhisin önemi

San Diego'daki California Üniversitesi ve Seattle'daki Allen Enstitüsü Beyin Çalışmaları bölümünden araştırmacılar bu durumun, bazı otistik bebeklerin yeterince erken tedavi edilmesi durumunda neden iyileşme belirtileri gösterdiklerini açıklayabileceğini söylüyorlar.

Uzmanlar gelişen bebek beyninin kendini telafi etmek için yeni iletişim kanalları yaratabileceğini düşünüyor.

Ulusal Ruh Sağlığı Enstitüsü Direktörü Dr. Thomas Insel "Bu erken tanı ve müdahalenin önemini pekiştiriyor" diyor.

Ulusal Otizm Derneği müdürü Carol Povey de çalışmanın karmaşık ve genellikle yanlış anlaşılan bu soruna ışık tutacağını söyledi ve "Otizmin derin ve yıkıcı bir etkisi olabilir ama doğru destek büyük fark yaratabilir." dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI