radyobir
radyobir

Otizmi Anlamak!

Otizmli bir bilim kadın yazar Luisa Di Bıagio tarafından yazılan ve Çidem Ayözger Ergüvenç tarafından İngilizceden Türkçeye çevrilen "Otizmi Anlamak" adlı kitap raflarda yerini aldı.

22 Mart 2018 12:22 | Kategori: Sağlık

Otizmli bir bilim kadın yazar Luisa Di Bıagio tarafından yazılan ve Çidem Ayözger Ergüvenç tarafından İngilizceden Türkçeye çevrilen "Otizmi Anlamak” adlı kitap raflarda yerini aldı. Doktorasını yapmış bir psikolog olan Luisa Di Biagio; otizmi,bir otizmli olarak irdeleyen bu yapıtıyla, hem otizmin sıradan insanlar tarafından daha kolay anlaşılmasını sağlıyor, hem de otizmli bir beynin hiç bilmediği düşünce, izlenim ve yaklaşımlarını değerlendirebilmek için okuyucuya ışık tutuyor.

Kamuoyunu otizm hakkında aydınlatıcı, otizmli çocukların gelişimine katkıda bulunan ve otizm konusunda neler yapılabileceğine dair çok önemli bilgilerin yer olduğu çok değerli bir kaynak olan "Otizmi Anlamak” adlı kitap; otizme farkındalık yaratmak ve otizmi Türkiye’de tanıtmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Çidem Ayözger Ergüvenç’in çevirisiyle okuyucuyla buluşuyor. Ergüvenç, farklı alanlarda çevirmenliğini yaptığı diğer on bir kitabın gelirini bağışladığı gibi "Otizmi Anlamak” kitabının satışından elde edilecek geliri, kamu yararına bir dernek olan, otizmli çocuklara eğitim ve rehabilitasyon sağlayan bir okulu bulunan İlgi Otizm Derneği’ne bağışlıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI