radyobir
radyobir

Oxford hatalı doz verdiğini gönüllülerden saklamış

Oxford/AstraZeneca koronavirüs aşısının son aşama denemelerinde yaklaşık ilk 1,500 katılımcıya yanlış doz verilirken hata ortaya çıkmadan önce katılımcılara hataya dair bilgilendirme yapılmadı.

02 Şubat 2021 07:23 | Kategori: Sağlık

Reuters tarafından ele geçirilen belgelere göre 8 Haziran'da katılımcılara gönderilen bir mektupta bu durum aşının farklı dozlarda ne kadar etkili olduğunu Oxford Üniversitesi'ndeki araştırmacılarının görmelerini sağlayan bir fırsatmış gibi gösterildi.

Mektupta denemelerin baş araştırmacısı Oxford'da profesör olan Andrew J. Pollard'ın imzası bulunuyor.

Reuters, 24 Haziran'da Oxford'lu araştırmacıların hesaplamada yaptıkları hata nedeniyle katılımcılara verilmesi gereken dozun yarısının verildiğini duyurmuştu.

Pollard'ın mektubunda herhangi bir hatanın kabul edildiğine ya da araştırmacıların sorunu İngiltere'deki düzenleyici kuruma bildirdiğine dair bir ifade yer almıyor.

İngiltere'de düzenleyici kurum sonrasında asıl planlamalara uygun olarak Oxford'dan tam dozu alacak bir grubu daha denemelere eklemesini istemişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI