radyobir
radyobir

Pakistan'da 5 yıldızlı otele baskın

Pakistan'ın güneyindeki liman kenti Gvadar'da beş yıldızlı otele silahlı saldırı düzenlendi. Güvenlik güçleri ile saldırganlar arasında silahlı çatışma çıktı. Yaralılar olduğu belirtiliyor.

12 Mayıs 2019 10:03 | Kategori: Dünya

Pakistan'ın Belucistan Eyaleti'ndeki Gvadar kentinin emniyet müdürü Aslam Bangulzai, 5 yıldızlı Pearl Continental oteline düzenlenen saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, otelin boşaltılarak ablukaya alındığını ve saldırganlarla güvenlik güçleri arasında çatışma çıktığını aktardı. Saldırıda yaralılar olduğu belirtiliyor. Saldırıyı ayrılıkçı Belucistan Kurtuluş Ordusu üstlendi.

Oteldeki müşterilerin çoğunlunun Çin uyruklu olduğu belirtiliyor. Gvadar, Çin ile Pakistan arasında sürdürülen Ekonomi Koridoru Projesi'nin kilit noktalarından biri olarak biliniyor. Çin, İpek Yolu olarak da adlandırılan proje kapsamında Pakistan'ın enerji ve ulaşım alt yapısına yaklaşık  62 milyar dolar yatırım yaptı. 65 ülkeyi kapsayan ve bütçesi 3 trilyon dolar olarak belirlenen proje ile Çin, Orta Asya, Afrika ve Avrupa’ya açılmayı hedefliyor.

Üç hafta önce yine Belucistan'da bir otobüse düzenlenen  saldırıda 14 kişi öldürülmüştü. Saldırganların silahlı ve asker üniforması giydikleri belirlenmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI