radyobir
radyobir

'Pantolondan saksı mı olur' demeyin, oldu !

Ordu'nun Fatsa ilçesine bağlı Yalıköy Mahallesi'nde sıra dışı saksılar ve içindeki çiçekler görenleri şaşırtıyor.

09 Temmuz 2018 04:03 | Kategori: Yaşam

Mahallelilerin ana geçim kaynağı olan balıkçılığın yanı sıra turizm anlamında da kendine geliştiren Yalıköy Mahallesi, özellikle küçük sokaklarında bulunan tarihi evler ve bu evlerin dışını süsleyen ilginç saksılarla vatandaşların ilgisini çekiyor. Bir evin dışında bulunan ilginç saksılardan en dikkat çekeni ise kot pantolon içine yerleştirilmiş rengarenk çiçekler. 



"PANTOLONLU SAKSIYI GÖRENLER ŞAŞIRIYORLAR” 

Evinin dışını sıra dışı saksılarla süsleyen Celale Karamustafa çiçekleri çok sevdiğini belirterek, "İnternette araştırmalar yaparken buna benzer saksılar gördüm. Ben de eski ne varsa evde onların hayat bulması adına içlerine toprakla doldurup rengarenk boyayarak saksıya çevirdim. Değişikliği çok seviyorum ve çocuklarımın yardımı ile evimin dışını çiçeklerle süsledim. Çok da beğenildi. Yöremizin güzelleşmesi için bu tür bir çalışma yaptım. Çevremizin temiz kalıp çiçeklenmesi için mücadele ediyorum. Pantolonlu saksıyı görenler şaşırıyorlar ve genelde bu ilginç saksımla fotoğraf çektiriyorlar. Farklı fikirlerim var ve çizmelerden ve farklı ayakkabılardan da saksılar yapacağım. Mahallemiz turistik bir mahalle olma yolunda ilerliyor. Tüm halkımızdan isteğim benim kadar duyarlı olmalarıdır” dedi. 



"YERLİ VE YABANCI TURİSTLERDE MAHALLEMİZE TURLAR DÜZENLİYOR” 

Bu tür farklı saksıların mahallelerinde çok olduğunu belirten yöre sakinlerinden Lütfi Aydın, "Mahallemiz gerçekten doğasıyla, havasıyla çok güzel bir yer. Son yıllarda belediyenin desteği ile de daha da güzelleşmeye ve gelişmeye devam ediyor. Yöre sakinleri evlerinin tarihi özelliklerini koruyor ve dışına ise farklı saksılıklardan oluşan çiçeklerle süslüyor. Son yıllarda yerli ve yabancı turistlerde mahallemize turlar düzenliyorlar. Doğa ile iç içe olan yerleri artık halkımız tercih ediyor. Yalıköy Mahallesi’nde doğası bozulmasın mahallemizdir. Yabancı kişilerinde burada görmek bizleri yörede yaşayan vatandaşlar olarak mutlu ediyor” dedi. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI