radyobir
radyobir

Papa'dan Abbas'a: "Sen bir barış meleğisin"

Filistin Özerk Yönetimi lideri Mahmud Abbas, Vatikan'da Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus ile görüştü.

16 Mayıs 2015 19:17 | Kategori: Dünya

Resmi temaslar ve çeşitli etkinliklere katılmak için iki gündür Roma'da bulunan Abbas, sabah Vatikan'a giderek Papa Franciscus ile baş başa görüşme gerçekleştirdi
Görüşmeye ilişkin İtalyan basınına sızan bilgilerde, yaklaşık 20 dakika süren buluşmanın oldukça samimi bir havada geçtiği, iki liderin birbirlerine espriler yaptıkları ifade edildi.

BARIŞ MELEĞİ MADALYASI VERDİ

İkilinin görüşmesinde Papa Franciscus'un Abbas'a, "Senin bir barış meleği olduğunu düşünüyorum. Barış meleği savaşın bütün kötü ruhlarını dağıtır" dediği ve bir barış meleği madalyası verdiği belirtildi.

‘YARIN MEYDANDA GÖRÜŞÜRÜZ'

Abbas'ın görüşmede Papa Franciscus'u daha da genç gördüğünü söylediği ve ayrılırken de "Yarın meydanda görüşürüz" ifadesini kullandığı kaydedildi.
Abbas'ın başkanlık ettiği Filistin heyeti, Papa'nın ardından Vatikan Devlet Sekreteri (Başbakan) Kardinal Pietro Parolin ile bir araya geldi.

Filistin lideri, yarın Aziz Petrus Meydanı'nda 19. yüzyılda yaşamış iki Filistinli rahibe Marie-Alphonsine Danil Ghattas ile Mariam Baouardy'nin azize ilan edilmeleri törenine katılacak.
Vatikan, hafta içinde yaptığı açıklamayla Filistin ile iki eşit devlet statüsünde geniş kapsamlı anlaşma imzalayacağını bildirmiş ve bunun Filistin'i devlet olarak tanıma anlamına geldiğini kabul etmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI