radyobir
radyobir

Papa'dan zayıflama formülleri

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, çalışmanın önemine ilişkin konuşurken yaptığı espriyle gülüşmelere neden oldu. "Çalışmak istemeyen, yemek de bulamaz" diyen Papa, bunun zayıflamak için harika bir reçete olduğunu söyledi.

20 Ağustos 2015 07:13 | Kategori: Dünya

Vatikan’da binlerce Katolikle bir araya gelen Papa Francis, burada yaptığı konuşmasını, 'çalışma' temasına adadı. 'Tanrı’nın yaratıcı tasarımının bir parçası' olarak nitelediği çalışmanın kutsal olduğuna söyleyen Papa, işçilerin ciddi ve dürüst insan profilinin en iyi örneği olduğunu savundu.

İşçilerin toplumda kimseye yük olmadan yaşadıklarına dikkat çeken Papa, Aziz Paolo’nun "Çalışmak istemeyen, yemek de bulamaz” sözünü anımsatırken, "Bu, zayıflamak için harika bir reçete” diye espri yaptı.

İşsizliğin ruhu yaraladığını, buna yol açanın ise ağır bir sosyal darbeye neden olduğunu dile getiren Papa, büyük bir insani ve sosyal sorumluluk olan istihdam yönetiminin, az sayıda kişi ya da tanrılaştırılmış bir sermayenin eline bırakılamayacağını söyledi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI