radyobir
radyobir

Papa isyan etti: "Kirli paranıza ihtiyacım yok!.."

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, çalışanlarına para ödemeyen kuruluşların bağışlarını kabul etmeyeceklerini belirtip Kilise'nin 'kirli paraya değil Tanrı'nın merhametine açık kalplere' ihtiyacı olduğunu vurguladı.

03 Mart 2016 06:24 | Kategori: Yaşam

Yoksullara verdiği destek ve kapitalizm karşıtı sözleriyle her defasında gündeme oturan Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Vatikan’daki Aziz Petrus Meydanı’ndan yaptığı seslenişte yine sert konuştu. "Bazı bağışçılar Kilise’ye gelip istismar edilmiş, kötü muamele edilmiş, hak ettikleri maaşları alamadıkları işlerle köleleştirilmiş insanların kanlarından elde ettikleri karları bize vermek istiyor” diyen Papa, bu tür bağışları kabul edemeyeceklerini çünkü ‘Tanrı’nın insanlarının onların kirli paralarına ihtiyaçları olmadığını’ söyledi. 

CİNSEL İSTİSMAR MAĞDURLARI, PAPA İLE GÖRÜŞMEK İSTİYOR

Bu arada İtalya’nın başkenti Roma'da, Vatikan Ekonomi Bakanı ve Avustralya Kardinali George Pell'in, Avustralya Çocuk Cinsel İstismarına Yönelik Kraliyet Komisyonu huzurunda tanık olarak verdiği ifadeyi izleyen Avustralyalı cinsel istismar mağdurları, Papa Francis’le görüşmek istediklerini açıkladı. BBC’nin haberine göre Pell de bugün bir grup mağdurla, avukatların ve medyanın yer almayacağı bir toplantı düzenlemeyi önerdi. Mağdurlarla bir araya gelmekten memnuniyet duyacağını belirten Pell, onların Papa ile görüşmelerine yardımcı olmaktan da mutlu olacağını ancak bu teklifi değerlendiren yetkili mercilere güvenmesi gerektiğini ifade etti.

Pell, ifadesinin ilk gününde, Katolik Kilisesi'nin ‘çok büyük hatalar’ yaptığını, çocukların rahipler tarafından cinsel istismara uğraması konusunun gündeme gelmesiyle ‘insanları hayal kırıklığına uğrattıklarını’ söylemişti. Kardinal Pell, 1960'lı ve 1980'li yıllarda 130'dan fazla erkek çocuğu istismar etmekle suçlanan Papaz Gerald Ridsdale ile aynı kilisede görevliydi. Pell'in, işlenen suçlardan haberdar olduğu ileri sürülmüştü.

Papa Francis, geçen yıl tarihi bir karara imza atarak, küçük çocukların cinsel istismarını örtbas eden veya göz yuman piskoposların da yargılanması için yeni bir düzenlemeyi hayata geçirmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI