radyobir
radyobir

Papa kilisenin dışladığı transseksüelle görüştü

Katolik Kilisesi'nin lideri Papa Francesco, kilisenin kendisine karşı tutumundan şikayetçi olan bir transseksüel ve kız arkadaşı ile görüştü.

27 Ocak 2015 21:13 | Güncelleme :27 Ocak 2015 21:16 | Kategori: Dünya

İtalyan basınında yer alan haberlere göre, cinsiyet değiştirerek erkek olan 48 yaşındaki İspanyol Diego Neria Lejarraga ile sevgilisi cumartesi günü Papa tarafından kabul edildi.
Papa'nın ikamet ettiği Santa Marta Konuk Evi'nde yapılan görüşmeyle ilgili olarak Vatikan'dan açıklama gelmedi.
Ancak İtalyan basınının İspanyol Hoy gazetesini kaynak göstererek verdiği haberlere göre, Lejarraga birkaç ay önce Papa'ya bir mektup yazarak Kilise'nin kendisini dışladığından şikayet etmişti.
İspanya'nın Plasencia kentinde yaşayan Lejarraga, Papa'ya mektubunda kendisinin inançlı bir Katolik olduğunu ancak cinsiyet değiştirme operasyonunun ardından kilise yetkilileri tarafından kötü muamele gördüğünü söylemişti.
Bir papazın kendisine "şeytanın kızı" dediğini de aktaran Lejarraga, Papa'dan yardım istemişti.
Papa Francesco da mektubu aldıktan sonra geçen ay Lejarraga'yı iki kez telefonla aradı. Geçen cumartesi günü de Papa, Lejarraga ile kız arkadaşıyla Vatikan'da özel bir görüşme gerçekleştirdi.

Papa, eşcinsellerle ilgili sözleri nedeni ile ABD'li eşcinsel hakları dergisi Advocate tarafından yılın kişisi seçilmişti.
Papa Francesco, geçmişte insanların cinsel kimlikleri nedeniyle dışlanmasına karşı çıkmış, "Ben kimim ki bir eşcinseli yargılayayım" demişti.
Papa'nın isteğiyle geçen ekim ayında toplanan Olağanüstü Piskoposlar Sinodu da ilk raporunda "Eşcinsellerin Hıristiyan cemaatine sunabilecekleri yetenekleri ve özellikleri var. Biz bu insanları kucaklayabilecek miyiz, onlara cemaatlerimizde kardeşçe bir yer verebilecek miyiz? Onlar çoğunlukla kendilerini kucaklayan bir ev gibi bir Kilise bulmayı umuyorlar" ifadelerine yer vermişti.
Ancak Sinod'da yapılan oylamada bu "eşcinsel açılımı" destek bulmamıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI