radyobir
radyobir

Papa'ya ağır eleştiri

Papa Francis'in '1915 olaylarıyla' ilgili olarak bir kez daha 'soykırım' nitelendirmesinde bulunmasını eleştiren Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, açıklamanın objektif olmadığını ve gerçeklerle bağdaşmadığını söyledi.

25 Haziran 2016 21:02 | Kategori: Dış Politika

Papa’nın yaptığı açıklamayı ‘talihsiz’ olarak tanımlayan Canikli, "Tıpkı İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasıyla ortaya çıkan sonuçta veya tabloda olduğu gibi Papa'nın da Papalığın faaliyetlerinde de haçlı zihniyetin bütün izlerini, bütün yansımalarını görmek mümkün maalesef. Papa'nın yaptığı açıklama için de geçerli bu. Objektif bir açıklama değil, gerçeklerle bağdaşmayan bir açıklama, bunu herkes biliyor, hepimiz biliyoruz, bütün dünya biliyor, Ermeniler de biliyor bütün dünya biliyor" dedi.

‘CİDDİYE ALMIYORUZ’

Almanya Federal Meclisi’nin de benzer bir karar aldığını hatırlatan Başbakan Yardımcısı, "Yani bugüne kadar Türkiye Avrupa Birliği'ne hangi gerekçeyle alınmamış ise Papa ve Papalık da bu tür açıklamaları aynı gerekçeyle yapıyor. Tabii ciddiye almıyoruz, kabul etmek zaten söz konusu bile olamaz. Bu milletin tarihinde öyle bir şey yok, olması da mümkün değil, çünkü inancımız, geleneklerimiz göreneklerimiz kesinlikle bu tür şeyleri baştan reddeder” diye konuştu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI