radyobir
radyobir

Paris alev alev!..

Fransa'nın başkenti Paris'te sarı yelekliler tekrar sokaklara çıktı. Polisin Zafer Takı civarında biber gazı ile müdahale ettiği göstericiler Champs-Elysees Caddesi'ndeki mağazaları yağmaladı.

16 Mart 2019 16:06 | Kategori: Dünya

Fransa'nın başkenti Paris'te sarı yelekliler gösterilerin 18. haftasında yeniden sokaklara çıktı. Polisin Zafer Takı civarında biber gazı ile müdahale ettiği göstericiler Champs-Elysees Caddesi'ndeki mağazaları yağmaladı.



Yüzlerce sarı yelekli eylemci Paris'in merkezindeki sokaklarda polisle çatışöayı sürdürüyor. Paris genelinde önceki haftalara nazaran daha çok polisin görev aldığı belirtiliyor.



Bazı eylemciler yollara barikat kurdu ve araçları ateşe verdi.



Akaryakıt zamlarına ve kötü ekonomik koşullarına tepki olarak başlayan ancak daha sonra Cumhurbaşkanı Macron yönetimine karşı gösterilere dönüşen sarı yeleklilerin eylemleri 4'üncü ayını doldurdu.



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI