radyobir
radyobir

Paris'te Ahmet Kaya Kültür Merkezi'ne saldırı

Fransa'nın başkenti Paris'te Ahmet Kaya Kültür Merkezi'nin bulunduğu sokakta silahlı saldırı meydana geldiği, 3 kişinin hayatını kaybettiği ve 4 kişinin yaralandığı duyuruldu. Polis, saldırganın yakalandığını açıkladı.

23 Aralık 2022 10:08 | Kategori: Avrupa

Fransa'nın başkenti Paris'in Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi'nin bulunduğu Rue d'Enghien sokağında silahlı saldırı gerçekleşti.

Emniyet birimlerinden yapılan açıklamada net sayı verilmeyerek 3 kişinin hayatını kaybettiği ve 4 kişinin yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, 69 yaşında olduğu kaydedilen saldırganın yakalandığı bilgisi verildi.

RTL radyosunun aktardığına göre olay yerindeki tanıklardan biri, sokakta 7 ila 8 el ateş edildiğini ifade etti.

Paris polisi, halktan bölgeden uzak durmasını talep bir mesaj yayınlayarak operasyonun sürdüğünü duyurdu.

Saldırı sonrasında olay yerinde bulunanlar Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde slogan attı.



'Saldırganın ırkçı şiddetten sabıkası var'

Öte yandan Paris savcılığı cinayet ve cinayete teşebbüsten soruşturma açtı.

Savcılık, daha sonra saldırganın çadırlarda yaşayan göçmenlere saldırdıktan sonra gözaltına alındığını ve son saldırının da ırkçı gerekçelerle gerçekleştirilmiş olduğu ihtimali üzerinde durduklarını belirtti.

HDP: Azmettiricilerin kim olduğunu tahmin edebiliyoruz

Bununla beraber HDP'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Bu ölümcül saldırının azmettiricilerinin kim olduğunu tahmin edebiliyoruz. Avrupa'daki Kürt halkıyla acilen dayanışma çağrısı yapıyoruz" denildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI