radyobir
radyobir

Paris'te bıçaklı saldırı: 2 ölü, 1 yaralı

Fransa'nın başkenti Paris'in Trappes ilçesinde bıçaklı saldırı yaşandı. Polis 2 kişiyi öldüren, 1 kişiyi de yaralayan saldırganı öldürdü.

23 Ağustos 2018 08:56 | Kategori: Terör

Fransız yetkililer Paris merkezine yaklaşık 30 km uzaklıktaki Trappes'te yaşanan bıçaklı saldırıda 2 kişinin öldüğünü, 1 kişinin de yaralandığını duyurdu.
Saldırganın polis güçlerince vurularak öldürüldüğü belirtildi.

IŞİD propanganda kanalı Amaq üzerinden saldırının sorumluluğunu üstlendi.

BFM TV saldırganın saldırı sırasında tekbir getirdiğini duyurdu. Ancak polis bu iddiayı doğrulamadı.

Polis operasyonunun sona erdiği de açıklandı.



​'ANNESİ VE KIZ KARDEŞİNİ ÖLDÜRDÜ'

Bu arada üst düzey bir Fransa İçişleri Bakanlığı yetkilisi saldırganın annesi ve kız kardeşini öldürdüğünü söyledi.

Bir başka yetkili de olayın bir aile içi tartışma olup olmadığını incelediklerini belirtti.

Europe 1'de yer alan haberde, 1982 doğumlu saldırganın Trappes'ta Camille Claudel caddesinde bir müstakil eve girdiği ve 20 dakika sonra elinde bıçakla çıktığı bilgisi paylaşıldı.

Kamu yayıncısı France Info'nun haberinde ise saldırganın 'Fiş S' olarak bilinen ve takip edilen kişiler arasında yer aldığı iddia edildi.

Yoksul bir bölge olan Trappes'te 30 bin kişinin yaşadığı ve bölgeden radikalleşen çok sayıda gencin  Suriye'ye savaşmaya gittiği de vurgulandı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI