radyobir
radyobir

Paris'te dizel arabaları yasaklama çağrısı

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, hava kirliliğini azaltmak için kentte dizel arabaların yasaklanması çağrısında bulundu.

08 Aralık 2014 11:33 | Kategori: Dünya

Anne Hidalgo Journal du Dimanche gazetesine açıklamasında, yasağın 2020'de yürürlüğe girmesini istediklerini söyledi.
Hidalgo, kentin yollarında sadece "ultra düşük karbon salımlı" araçları görmeyi arzuladığını söyledi, "2020'de Paris'te dizel araba görmek istemiyorum. 2001'de Paris'te arabası olmayanların oranı yüzde 40'tı. Şimdi bu oran yüzde 60. Her şey hızla değişiyor" dedi.
Paris Belediye Başkanı başkentte yayalaştırma projelerine hız verileceğini ve bisiklet yollarının iki katına çıkarılacağını söyledi.
Mart'ta hava kirliliğinin kabul edilebilir sınırın çok üstüne çıkması nedeniyle araçların trafiğe çıkışlarına sınırlama getirilmişti.
Journal du Dimanche'ın anketine katılanların yüzde 84'ü hava kirliliğiuyle mücadeleyi öncelikli konu olarak gördüklerini söyledi. Ankete katılanların yüzde 54'ü de dizel araba yasağına destek belirtti.
Dünya Sağlık Örgütü'nün araştırmasına göre benzinli araçlara göre az yakıt tüketmesine rağmen, çevreyi daha fazla kirletiyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI