radyobir
radyobir

Paris'te koruma skandalı!..

Paris'te teröre karşı dayanışma yürüyüşüne katılan Netanyahu'nun, Hollande ile büyük sinagogu ziyareti sırasında koruma skandalı yaşandığı ortaya çıktı.

18 Ocak 2015 09:48 | Kategori: Dünya

Fransa'nın başkenti Paris’i sarsan terör saldırılarının ardından düzenlenen teröre karşı dayanışma yürüyüşüne katılan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile büyük sinagogu ziyareti sırasında koruma skandalı yaşandığı ortaya çıktı.
Sinagogun içinde Netanyahu’yu gölge gibi takip eden İsrailli korumaların Başbakan Manuel Valls’in kolunu çektikleri ve Valls'i ittikleri belirtildi. 
Fransa'da skandal haberleri ortaya çıkarmasıyla ünlü Le Canard Enchaine gazetesinin haberine göre, Valls, Netanyahu’nun çok yakınında olduğu için kendisini iten ve kolunu tutan İsrailli korumalara bağırarak sert tepki gösterdi.
Görgü tanıklarına atıfta bulunan gazete, Valls’in İsrailli korumalara "Burada kanunları siz yapmıyorsunuz. Kendi Başbakanınızı koruyun, başka bir işe karışmayın" diye sert bir şekilde bağırdığını duyurdu.
İsrailli korumaların Fransızca sözlerine tepki vermemesi üzerine Valls’in aynı sözleri öfkeli bir şekilde İngilizce tekrarladığı bildirildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI