radyobir
radyobir

Parti Meclisi'nden Kurultay kararı mı çıktı?..

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, genel merkezde gerçekleşen Parti Meclisi (PM) toplantısından tüzük ve program kurultaylarının yıl bitmeden yapılması görüşü çıktı. CHP ayrıca Olağan Kurultay sürecini başlatarak, olağanüstü tartışmalarına son vermeyi hedefliyor.

26 Nisan 2017 06:53 | Güncelleme :26 Nisan 2017 08:09 | Kategori:

Parti Meclisi toplantısı yaklaşık 8 saat sürdü ve 30 üye görüşlerini bildirdi. Bazı üyeler olağanüstü kurultay sürecinin başlatılarak partinin yenilenmesi gerektiği görüşünü aktardı.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise Ocak 2018'de yapılacak olan Olağan Kurultay sürecini başlatacaklarını belirterek bu taleplerin önünü tıkadı. Tüzük gereği il-ilçe-mahalle kongreleri sürecinin başlamasıyla olağanüstü kurultay talep edilemiyor. Kılıçdaroğlu'nun ayrıca Tüzük Kurultayı ile Parti Programı Kurultayı'nı yıl bitmeden yapmayı planladıklarını belirttiği kaydedildi.

TÜZÜK SIFIRDAN YAZILACAK

Sıfırdan yazılacak ve ‘yoruma açık' maddelerin yeniden ele alınacağı yeni tüzük ve 'özgürlükçü, demokratik' ilkelerini temel alan yeni parti programı ile 'birleştirici' olmak hedefleniyor.

Toplantıda, bazı üyelerinin MYK'da revizyona gidilmesi görüşünü aktarmasına karşın üst yönetimde, "Halk oylamasının tartışılması ve bu yönde mücadele verilmesi gereken bir dönemde bu tip tartışmalara yol açacak değişikliklerin sakıncalı olduğu" görüşü hakim.

KILIÇDAROĞLU: CHP, DEVLETİ YÖNETMEYE HAZIRDIR'

Kılıçdaroğlu'nun PM üyelerine özetle şu değerlendirmeyi yaptığı belirtildi:

"Hayır'ı büyüteceğiz. Hayır'ı dağıtmayacağız. Bundan sonra da sahada olacağız. Herkesin hak ve hukukunu savunmaya devam edeceğiz. Meclis'te bu mücadelenin devamını vereceğiz. Bizim kendi anayasa çalışmamız var, anayasa süreci bitmedi. CHP, devleti yönetmeye hazırdır. Barışın, huzurun teminatı CHP'dir. Yeni bir program yazacağız. Diğer ülkelere örnek bir program yazacağız."

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI