radyobir
radyobir

Partiler adaylarının belirledi!..

Siyasi parti grupları, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nda (RTÜK) boşalan ve kendilerine düşen üyelikler için belirlediği isimleri, TBMM Başkanlığına bildirdi.

13 Temmuz 2015 18:29 | Kategori: Medya

Ak Parti RTÜK'te kendisine düşen üyelik için eski milletvekili ve eski RTÜK üyesi İlhan Yerlikaya ile Murat Zelan, MHP ise görev süresi dolacak olan Esat Çıplak ve Hayati Bice'yi aday gösterdi.
      
RTÜK'te boşalan üçüncü üyelik için MHP ve HDP'nin bildirdiği isimler yarışacak. TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, MHP ve HDP'den birer isim istedi. MHP, üçüncü üyelik için Arif Fırtına'yı bildirirken; HDP ise bir isim yerine Filiz Koçali ve Nevruz Uğur'un adını bildirdi.
      
Bu durumda üçüncü üyelik için nasıl bir yol izleneceği yarın TBMM Genel Kurulunda belirlenecek. Genel Kurulda, seçim öncesinde konuyla ilgili usul tartışması açılması bekleniyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI