radyobir
radyobir

Partiye ne zaman üye olacak?..

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'ye yeniden üye olması için YSK'nın seçimlerin kesin sonucunu açıklamasını beklediklerini söyledi.

24 Nisan 2017 12:27 | Kategori:

Referandumun ardından Erdoğan'ın AK Parti'nin başına geçişine ilişkin bir açıklama daha geldi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Kesin sonuçlar yayınlandığı gün Sayın Cumhurbaşkanımız partili olabilir" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"CUMHURBAŞKANIMIZ KESİN SONUÇLAR YAYIMLANDIKTAN SONRA PARTİLİ OLABİLECEK”

Kesin sonuçların Resmi Gazetede yayımlandıktan sonra paketin bazı maddelerinin hemen yürürlüğe gireceğini bildiren Bozdağ, "Bunlardan birisi de Cumhurbaşkanının partili olabilmesine imkan veren düzenlemedir. O yürürlüğe girecek. Kanunlarda, Cumhurbaşkanı Seçim Kanunu’nda partisiyle ilişiği kesilir kuralı halen var, uyum değişikliği yapılmadı ama değişiklik yapılmamış olsa bile anayasa değişikliği çok açıkça bunu yazmış durumda, kural haline geldi, Cumhurbaşkanı Seçim Kanunu’ndaki hüküm. Orada görünürde var ama gerçekte anlamsızlaştı. O nedenle Sayın Cumhurbaşkanımız Resmi Gazetede kesin sonuçların yayımlanmasından sonra partili olabilecektir” ifadelerini kullandı.

"BU HASRETİN BİTMESİ LAZIM”

Bozdağ, şöyle konuştu:

"AK Parti’yi kuran tüzüğünü, programını oluşturan, başarıdan başarıya koşturan ve bugün Türkiye’yi dünyanın en güçlü ülkelerinden biri haline getiren bu kadronun liderinin AK Parti’ye dönmesi ve AK Parti’de kaldığı yerden ‘Haydi Bismillah’ demesi ben eminim ki AK Partilileri çok sevindirecektir ayrıca Türkiye’nin siyasetine ve demokrasisine ayrı bir güç katacaktır diye düşünüyorum. Biz de Sayın Cumhurbaşkanımızı bekliyoruz, artık bu hasretin bitmesi lazım.”

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI