radyobir
radyobir

"Patriot Ukrayna için kritik olacak, eğitim zaman alabilir"

ABD Başkanı Joe Biden sürpriz bir ziyaretle başkent Washington'a gelen Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski'yi Beyaz Saray'da ağırladı. Ukrayna'ya yaklaşık 2 milyar dolarlık askeri yardım açıklayan Başkan Biden Patriot bataryasının Ukrayna için önemli bir unsur olacağını, eğitimin biraz zaman alabileceğini söyledi.

22 Aralık 2022 08:15 | Güncelleme :22 Aralık 2022 10:23 | Kategori: ABD

Ukrayna’ya 1 milyar 800 milyon dolarlık yeni güvenlik yardımı açıklayan Başkan Biden, eğitim sürecine dikkat çekerek Ukrayna güçlerinin Patriot füze sistemlerini kullanmasının zaman alacağını söyledi.

Biden: "Patriot savunma amaçlı”

Biden yönetiminin açıkladığı yeni yardım paketinin 1 milyar dolarlık kısmı Pentagon’un var olan stoklarından, 800 milyon dolarlık kısmı da Ukrayna Güvenlik Yardımı Girişimi’nden karşılanacak.

Patriot bataryasında genellikle sekiz füze rampası ve her rampada da dört füze bulunuyor. Eğitim sürecinin haftalar alması ve sürecin Almanya’daki Grafenwoehr eğitim bölgesinde yürütülmesi bekleniyor.

Rusya Ukrayna’ya gelişmiş füze savunma sistemi sağlanmasının çatışmayı derinleştireceğini ve bu sistemlere eşlik eden mürettebatın meşru hedef haline geleceği tehdidinde bulunmuştu.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski de ABD’ye desteği için teşekkür etti.

Zelenski, Ukrayna’ya karadan havaya Patriot füze savunma sistemlerinin sağlanacak olmasının ülkesi için "etkili bir hava kalkanı” oluşturulmasında önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Ukrayna lideri Rusya’yı kastederek, "Terörist devleti terör aracından, şehirlerimizi ve enerji altyapımızı vurma imkanından ancak bu şekilde mahrum bırakabiliriz” dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI