radyobir
radyobir

Pence 6 Ocak Komisyonu'yla işbirliğine kapıyı kapadı

Eski Başkan Yardımcısı Mike Pence, 6 Ocak Kongre saldırısını soruşturan Temsilciler Meclisi komisyonuna ifade vermeyeceğini söyledi.

17 Kasım 2022 08:31 | Kategori: ABD

Eski Başkan Donald Trump döneminde başkan yardımcısı olan Pence, Kongre’nin kendisinin ifadesine başvurmak gibi bir hakkı olmadığını savundu.

CBS News’a konuşan Mike Pence, Kongre’nin eski bir başkan yardımcısını Beyaz Saray’da yaşanan istişare ve tartışmalarla ilgili konuşmak üzere çağırmasının korkunç bir emsal oluşturacağını belirtti.

Temsilciler Meclisi’ndeki komisyonda düzenlenen oturumlarda Mike Pence’in, eski başkan Donald Trump’ın Demokrat rakibi Joe Biden karşısında kaybettiği 2020 başkanlık seçimleri sonuçlarını değiştirme çabalarına katılmayı reddettiği vurgulanmıştı.

Mike Pence, Trump’ın destekçileri 6 Ocak 2021’de Joe Biden’ın seçim zaferinin onaylanmasını engellemek amacıyla Kongre’yi bastığında saatlerce Kongre binası içinde gizlenmek zorunda kalmıştı.

Eski Başkan Yardımcısı Mike Pence komisyonla gönüllü olarak işbirliği yapmayacağını belirterek, "Bu seçeneğe kapıyı kapatıyorum” dedi.

2024 başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’den aday olması olasılığı bulunan Pence Salı günü çıkan kitabında 6 Ocak’a ilişkin olaylardan ve Trump'la yaşadığı anlaşmazlıklardan söz etmişti.

Mike Pence’in eski çalışanlarındna bazıları da Kongre komisyonuna ifade vermişti. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI