radyobir
radyobir

Penceredeki Kadın

Yazar: E. J. Finn Pena Yayınları

16 Eylül 2020 14:40 | Kategori: Okudukça

Korku-gerilim türünde de nitelikli romanları okuruyla buluşturan Pena Yayınları, sinemaya uyarlanan kitaplarıyla da öne çıkmayı başarıyor. Daha öncesinde Nicola Yoon imzalı Her Şey (Everything, Everything) ile Güneş de Bir Yıldızdır (The Sun Is Also a Star) ve Munro Leaf imzalı Ferdinand sinemaseverlerle buluşmuştu. 

A.J. Finn’in New York Times Çok Satanlar listesine 1 numaradan giren Penceredeki Kadın (The Woman in the Window)romanı da beyazperdeye uyarlanan Pena kitapları arasında yerini aldı. Amerika'da 1 milyondan fazla satan psikolojik gerilimin sinema adaptasyonunda ana karakteri Anna Fox’u beş kez Oscar’a aday gösterilen Amy Adams canlandıracak. Gerilim dolu hikâyede başarılı oyuncuya Alistair Russell rolüyle Akademi Ödüllü oyuncu Gary Oldman eşlik ederken filmin diğer önemli isimleri arasında Wyatt Russell ve Julianne Moore yer alacak.

Roman henüz çıkmadan film hakkını satın alan 20th Century Fox kitabın adaptasyonunda yıldız isimlerle çalışıyor. Yönetmenliğini Atonement, Anna Karenina ve Darkest Hour gibi filmleri ile tanınan Joe Wright’ın yapacağı filmin senaryosunu Pulitzer ödüllü senarist Tracy Letts kaleme alıyor. A.J. Finn’in kitabını ekrana taşıyan yapımcılar ise Oscar ödüllü Scott Rudin ve Oscar’a aday gösterilen Eli Bush.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI