radyobir
radyobir

Penguen üssü çocukları b

Okulların yarı yıl tatiline girmesiyle kısa bir mola veren çocuklar, İstanbul Akvaryum'da Türkiye'nin ilk kutup penguenleri ve birbirinden ilginç 17 bin kara ve deniz canlısı ile birlikte keyifli bir tatil bekliyor. Hayatının en güzel tatilini yaşamak isteyen çocuklara Türkiye'nin en büyük akvaryumu, çocuklar için en güzel karne hediyesi oluyor.

20 Ocak 2019 21:22 | Kategori: Yaşam

Sadece çocukların değil 7’den 77’ye herkesin keyifle gezdiği Türkiye’nin en büyük akvaryumu İstanbul Akvaryum, yaklaşan Sömestir tatili için de çocuklara birbirinden ilginç sürprizler vaat ediyor... Tatil boyunca tüm öğrencilerin buluşma noktası olan İstanbul Akvaryum, çocuklara Türkiye’nin ilk soğuk iklim penguenleri, ilginç türlerde dev köpekbalıkları, vatozlar, timsahlar ve dünyanın en büyük kemirgenleri olan kapibaralar ile tanışma fırsatı sunuyor... İstanbul Akvaryum, Karadeniz’den Pasifik’e uzanan toplam 17 tema ve 1 adet Amazon Yağmur Ormanı ile İstanbul’un ortasında unutulmayacak bir gün geçirmeyi vaat ediyor.

Dünyanın En Büyük Tematik Akvaryumu İstanbul Akvaryum, "Canlıların Korunaklı Bölgelerde Yetiştirilmesi” programı kapsamında, 2016 yılından bu
yana Türkiye’nin ilk kutup penguenlerine ev sahipliği yapıyor. İstanbul Akvaryum, bu alanda edindiği bilgi birikimi ve tecrübe ile Avrupa’daki benzerlerini geride bırakarak 11 Gentoo cinsi soğuk iklim penguenine daha kucak açtı. 

Türkiye’nin ve dünyanın en büyük tematik akvaryumu olarak 17 bin kara ve deniz canlısına ev sahipliği yapan İstanbul Akvaryum, Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) Kırmızı Listesi’nde yakın tehdit altında olan 12 Gentoo kutup cinsi penguenini ‘’Canlıların Korunaklı Bölgelerde Yetiştirilmesi’’ programı kapsamında 2016 yılında Valencia Oceanographic Akvaryum’undan evlat edinmişti. Bu süre zarfında uzman kadrosu ve yüksek standartlarıyla göstermiş olduğu başarı neticesinde Avrupa’daki benzer tesisleri geride bırakan İstanbul Akvaryum 11 Gentoo Pengueni’ni daha evlat edinerek Türkiye’de ilk kez 23 Gentoo kutup penguenine ev sahipliği yapan uluslararası standartlarda ilk tesis olma özelliğine sahip.

İspanya’daki Valencia Oceanographic Akvaryum’unda doğup, büyüyen penguenler için İstanbul Akvaryum’da dünya standartlarının üzerinde, gerekli teknik ve biyolojik altyapıya sahip güney kutbu temalı bir yaşam alanı kuruldu. Şimdilik 23 penguenin yaşadığı alan, Valencia Oceanographic Akvaryumu profesyonelleri ve uluslararası alanda tanınmış uzman danışmanlar ile birlikte projelendirilerek, 70 ve üzeri penguen popülasyonuna yetecek ölçüde tasarladı. Bilimsel araştırmalara veri sağlanıyor 23 soğuk iklim pengueninin yaşadığı, İstanbul Akvaryum’daki Güney Kutbu temalı yaşam alanı sayesinde, penguenlerin yumurtlama döneminde kendilerini rahat hissedecekleri geniş üreme alanına sahip olmaları amaçlanıyor. Ayrıca penguenlerin İstanbul Akvaryum’daki yaşam alanlarında bulunan ve 24 saat kayıt yapan kameralar ve alınan veriler sayesinde de bilimsel çalışmalara, dünyadaki diğer araştırma ve sürdürülebilirlik çalışmalarına ve penguen neslinin devamlılığı için yürütülen projelere veri sağlanıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI