radyobir
radyobir

Pentagon silah satışına yetişmeye çalışıyor

Bazı ülkeler Amerikan silahlarının Ukrayna'daki etkisini gördükçe, Savunma Bakanlığı Pentagon silah tedariki konusunda daha fazla taleple karşılaşıyor.

12 Eylül 2022 07:08 | Kategori: ABD

Savunma yetkililerinin açıklaması bu yönde.

Bazı ülkeler yüksek tekonoloji ürünü roket sistemleri dahil Pentagon’dan isteklerini son dönemde arttırdı.

Savunma Bakanlığı’ndan Bill LaPlante, Pentagon’un bazı özel askeri teçhizatlar konusunda hem Amerika hem de uluslararası talepleri karşılayabilmek için üretimin arttırılması amacıyla savunma endüstrisiyle iletişimde olduğunu belirtti.



LaPlante, bazı ülkelerin yüksek teknolojiye sahip topçu sistemi olarak bilinen HIMARS’ları satın almak için talepte bulunmaya başladığını kaydetti.

LaPlante, Amerika’nın hem Ukrayna’ya gönderdiği HIMARS’ların yerine koyacağı envanteri düşünmesi hem de yabancı satışları hesap etmesi gerektiğini söyledi.

Pentagon’a göre Savunma Bakanlığı Ukrayna’ya acilen gönderdiği 7 milyar dolar değerindeki teçhizatı bünyesine yeniden katmak için çalışmaya başladı bile.

Kongre bunun için 12,5 milyar dolarlık bir bütçeyi onaylamış durumda.

İşlerin bir an önce yerine getirilmesine bağlı olduklarını belirten LaPlante, bu çerçevede savunma endüstirisindeki ortaklarına net bir mesaj gönderdiklerini kaydetti.



Her ay 14,400 Howitzer mühimmatının üretildiğini belirten LaPlante, 3 yıl içinde bu rakamı 36 bine çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

LaPlante, bu rakama ulaşılsa bile taleplerin karşılanamayabileceğini belirtiyor. Bu nedenle Amerikan ordusu dünya genelinde şirketlerden 250 bin mühimmat almak için iletişime geçmiş durumda.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI